25 de adevăruri despre viață și despre business spuse de un tânăr afacerist la 27 de ani

Pe paginile diferitor reviste, dar și pe site-uri specializate poți întâlni o multitudine de citate ale unor oameni de afaceri de succes.

Investitorul rus Alexandru Jurba, director și co-fondator al fondului Genezis Capital, a decis să schimbe această tradiție. El a prezentat o serie de adevăruri despre viață, business și investiții pe care le-a învățat la 27 de ani. Ca rezultat a ieșit o adevărată poveste a unei vieți de succes.

1. Viața și business-ul sunt formate dintr-o serie de lucruri plictisitoare și banale. Totuși, dacă le faci, poți să primești ceea despre care nu ți-e rușine să spui la un interviu.

2. Oamenii sunt diferiți, dar în principiu doresc aceleași lucruri. Bătrânul Maslow a avut dreptate.

3. Crearea adevăratelor valori este un proces mult mai greu, decât vizualizarea lor. Pentru al 2-lea caz ai nevoie doar de un specialist în PR și fantezie. În primul caz este cu mult mai greu: acolo sunt cifre.

4. Oamenii sunt lenoși. Ei nu vor să gândească, să verifice și să se pregătească de ceva. Să faci ceva greșit, să pierzi timpul pentru a corecta acest ceva și apoi să faci totul bine este cu mult mai des întâlnit decât să faci din start corect.

5. 99% din oameni nu sunt capabili la nimic. Din cei rămași, 99% nu se ocupă cu ce le este interesant. Cu restul poți face lucruri minunate.

6. Cel mai bun mod de a-ţi lua viața sub control este să îți dai în permanență întrebarea: pentru ce îmi trebuie asta? La început o să fie dureros și strașnic, apoi clar.

7. Fericirea nu este bucurie. Fericirea este lipsa nefericirii.

8. Toţi sunt indiferenţi. Nimeni nu se va interesa cum arăți și cu  ce te ocupi. Cea mai bună metodă de a te convinge este să ieși afară doar în ciorapi. Lumea își va continua drumull iar despre tine vor uita foarte repede.

9. Atunci când accepți moartea ca ceva firesc, toate celelalte probleme devin nesemnificative. Știind partea neagră a lucurilor, îți va fi cu mult mai uşor să apreciezi ceea ce ai. Jobs avea dreptate.

10. Poți să trăiești bine, controlându-ți emoțiile și încercând să iai deciziile cu cap.

11. Toți specialiștii sunt cei care vorbesc despre cazuri concrete. Cazul X, cazul Y. Nimeni nu vede legătura între cazuri.

12. Riscurile în afaceri sunt supraapreciate. Cel mai mare risc este să înțelegi la 60 de ani că restul vieții vei trăi doar din pensie. Pe care nu o ai.

13. Totul se schimbă. Întotdeauna totul se schimbă. Cea mai mare prostie este să încerci să oprești timpul în loc. Cea mai mare valoare în fiecare om este capacitatea de a se schimba.

14. Cel mai bun mod de a învăța este să fii ajutorul unui profesionist. Să încerci orice. Teoria îți va ajuta doar ca ipoteză, pe care trebuie să o verifici în practică.

15. Cunoașterea câtorva principii te scapă de necesitatea de a ști multe afirmații.

16. Adevărul nu există. Totul depinde de faptul dacă vinzi sau cumperi.

17. Puterea nu se dă, se ia.

18. Experiența e mai importantă decât relațiile. Iar relațiile sunt mai importante ca banii.

19. Toate problemele și posibilitățile oamenilor sunt doar în conștientul lor.

20. Oamenii se schimbă doar dacă acest lucru este necesar. Cu cât mai tare trebuie să te schimbi, cu atât mai puternice trebuie să fie condițiile. Cea mai bună metodă să te schimbi este să te pui în situația când nu poți să faci ceva.

21. Cel mai bun mod de a-ţi petrece viața este să îți stabilești un scop uriaș, aproape imposibil de realizat și să tinzi spre realizarea lui.

22. Sexul, limbajul necenzurat sau lipsa uneii diplome nu te încurcă să faci un lucru mare.

23. În viață poți avea drum dificil sau drum incorect.

24. Succesul de lungă durată nu vine niciodată rapid. Business-ul este ca un maraton.

25. Nu trebuie să-ţi ignori instinctele, din ele trebuie să extragi puterea.

      Articole recomandate