20 motive ca să săruți sau de ce sărută moldovenii

2

Sărutul întotdeauna a fost asociat cu emoția, trăirile și dăruirea reciprocă a unor sentimente de neuitat. Să te săruți mai des este binevenit, sau sărutul în sine aduce un val de pozitiv și prospețime. În plus, vara oamenii se sărută de 3 ori mai des decît în alte anotimpuri. Acest lucru îl fac și moldovenii, care nu pierd momentul să declare persoanei iubite printr-un sărut romantic, cît de mult o iubesc.

Sărutul își are motivele sale. Oamenii au început să prețuiască fiecare clipă din senzația acestuia, mai ales că un om în medie cheltuie aproximativ 3 săptămîni din viața sa pentru a se săruta.

Care sunt totuși motivele pentru care te-ai săruta o viață întreagă vezi mai jos:

1. Sărutul te apropie mult mai mult de persoana iubită. S-a demonstrat că un sărut pasional este echivalentul a 20 de atingeri și peste o sută de cuvinte de dragoste.

2 Sărutul te motivează financiar. Sociologii au demonstrat că un sărut oferit unui bărbat dimineața îl motivează mult mai mult să facă profit, decît pe bărbatul care iese din casă nesărutat.

3 Sărutul îți întărește imunitatea. Cercetătorii au stabilit că prin sărut, femeile își întăresc imunitatea față de anumite boli. Interesant.

4 Dai jos din masa corporală. Și arzi calorii. Da, sărutul arde între 2 și 6 calorii pe minut. Ooră de sărut și nu mai e cazul să mergi la sală.

5 Sărutul e un bun remediu împotriva ridurilor. Sărutul acționează între 29 și 34 de mușchi faciali. Iar acest lucru bineînțeles împiedică apariția ridurilor.

6. Sărutul te face mai deștept. Dacă te săruți cel puțin un minut, acesta duce automat la mărirea pulsului. Ca efect, se accelerează și circulația sîngelui, deci și volumul oxigenului în celulele creierului uman. Aceasta mărește capacitatea de concentrare, deci și volumul de informație ce îl poți memora crește.

7. Sărutul te apără de anumite boli pulmonare. Per exemplu, în momentul sărutului în loc de 20 inspirații faci 60, iar aceasta duce la ”curățarea” plămînilor.

8. Sărutul este cel mai bun test de compatibilitate. Sărutul este deci și un instrument de evaluare veritabil. Acesta poate determina compatibilitatea genetică între tine și cel/cea pe care îl/o săruți.

9. Sărutul duce la armonie spirituală. Psihologii recomandă cît ma ides să te săruți. Este simplu, sărutul provoacă armonie între lumea internă și externă a ta.

10. Sărutul te apără de viruși. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cantitatea cea mai mare de bacterii o găsești în salivă. În timpul sărutului acestea ajung în organismul celeilalte persoane și mor.

11. Sărutul te încarcă cu energie. Sărutul înseamnă energie pozitivă, sau cuît mai mult te săruți, cu atît mai pozitiv vei fi. Sărutul de fapt are echivalentul la 5 energizante.

12. Sărutul te face mult mai optimist în viață. Aceeași cercetători, de această dată din Marea Britanie, au demonstrat că cei care iubesc să se sărute mai des sunt mai optmiști și mai încrezuți în forțele proprii.

13. Sărutul la luptă cu cariile. Sărutul este cu mult mai efectiv decît guma de mestecat. Dacă te săruți în fiecare zi după masă, scazi riscul să apară cariile.

14. Sărutul are efect de 200 ori mai mare decît morfina. Atunci cînd te sărutăî persoana iubită, mai ales în momente de durere, acel sărut te poate calma cu mai mult efect chiar și decît morfina.

15. Sărutul provoacă și tăcere. Cel mai bun remediu atunci cînd nu vrei să vorbești este să săruți. Mult și bine.

16. Sărutul prelungește viața. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că sărutul îți adaugă cel puțin 5 ani în viață.

17. Sărutul contra alergiei. Sărutul este cel mai bun remediu împotriva alergiei. Trebuie să te săruți cel puțin 30 min fără întrerupere, pentru a scăpa de ea.

18. Sărutul te scapă de stres. Sărutul este o parte importantă din viața fiecărui om. El este considerat un remediu contra stresului și o posibilitate în plus de a-ți controla emoțoiile.

19. Sărutul provoacă romantismul. Cercetătorii germani au demonstrat că sărutul este un exemplu de succes în ridicarea nivelului de romantism în oameni. Deci merită să ne sărutăm mai des.

20. Și nu în ultimul rînd, sărutul te face fericit. Pe tine și pe persoana pe care o săruți.

Moldovenilor le place să se sărute. În stradă, acasă, la cinema, în călătorie, oriunde. Cer e că sărutul a schimbat vieți și destine, a unit oameni și a dat friu liber imaginației și sentimentalismului. Sărutul produce, sărutul atrage, sărutul unește. Așa că, sărutați-vă mai des, mulșt mai des, și fiți fericiți. Așa, cum sunt de obicei moldovenii.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate