20 de moduri simple de a-i face pe oameni fericiţi

fericire-lucruri

În viaţa ocupată pe care o ducem de obicei, uneori uităm să trăim! Avem tendinţa să mergem înainte ca maşinile şi viaţa noastră devine o rutină plictisitoare de activităţi. Am uitat să fim fericiţi şi nici măcar nu ne mai pasă să îi facem pe oamenii din jurul nostru fericiţi.

Pentru a-i ajuta pe oameni să fie fericiţi, colegii de la apropo.ro au făcut o listă cu 20 de lucruri pe care le poţi face. Încearcă-le şi bucură-te!

1. Zâmbeşte la oameni. Acest lucru cu siguranţă le va lumina zilele. Schimbă saluturi de politeţe, cum ar fi să le urezi „O zi bună” chiar şi cu străinii.

2. Complimentele şi aprecierile îi fac pe oameni fericiţi. Doar două cuvinte: „bine făcut” şi o bătaie călduroasă pe umăr poate complet ridica moralul cuiva.

3. Ajută oamenii! Asta îi va face pe oameni fericiţi şi pe tine şi mai fericit. Fă-te util şi ajută un copil sau un bătrân să traverseze stradă sau să-şi care bagajele.

4. Încurajează-i pe alţii în ceea ce fac. Prietenul tău vrea să deschidă un mic butic? Încurajează-l! Dă-i speranţe şi ajută-l să-ţi urmeze visele.

5. Ce-ai zice să îmbrăţişezi pe cineva doar pentru că poţi? Asta cu siguranţă îi va face pe oameni fericiţi!

6. Pentru a-i face pe oameni fericiţi, împărtăşeşte cu ei ceva ce îi va face să râdă. Ar putea fi o glumă proastă sau un incident amuzant.

7. Alternativ, poţi să le trimiţi un mail cu ceva ce ştii că le va place. O felicitare electronică amuzantă, o poezie sau orice îi poate face să zâmbească!

8. Petrece timp cu oamenii pe care vrei să îi faci fericiţi. Ia-ţi ceva timp liber din programul tău ocupat şi fă-le o vizită sau invită-i la tine acasă.

9. Fă lucruri distractive cu ei. Fie că e vorba de pescuit, scufundări sau caiac, invită-i să facă aceste lucruri cu tine şi asigură-te că participi cu entuziasm.

10. Acordă-le atenţia ta. Renunţă la tot ce faci şi ascultă-i atunci când îţi vorbesc. Acesta este un mod sigur de a-i face pe oameni fericiţi.

11. Vorbeşte cu ei şi fă-i să se simtă importanţi. Împărtăşeşte-ţi gândurile,opiniile şi sentimentele cu ei.

12. Fă-le cadou ceva special! Ar putea fi ceva la fel de simplu ca o carte sau un bilet la film. Află ce le place şi oferă-le acel ceva.

13. Ajută-i să ia o pauză de la rutina de zi cu zi. Scoate-i afară şi petrece toată ziua cu ei, departe de agitaţia de zi cu zi.

14. Trimiterea de mesaje şi note de mulţumire cu siguranţă îi poate face pe oameni fericiţi. Încearcă.

15. Sună-i sau fă-le o vizită surpriză. Doar pentru a-i întreba ce mai fac şi pentru a le dori mult noroc!

16. Fă-i să se simtă bine în privinţa lor. Spune-le despre părţile lor pozitive şi despre calităţile lor şi apreciază tot ce au mai bun. Cu siguranţa asta îi va face fericiţi!

17. Să ierţi pe cineva pentru răul făcut e încă un lucru care îi face pe oameni fericiţi. Deci, atunci când cineva îşi cere iertare pentru că te-a rănit, fii o persoană mai mare şi iartă!

18. Observă cele mai mici detalii legate de ceilalţi! Fie că e vorba de o nouă coafură sau o haină nouă, dacă vezi o schimbare la ei, atunci vorbeşte despre asta. Acest lucru îi va face să se simtă importanţi şi fericiţi!

19. Acceptă oamenii pentru ceea ce sunt. Nu îi critica şi nu încerca să îi schimbi. Aminteşte-ţi, nimeni nu e perfect!

20. Fii tu însuţi o persoană veselă şi fericită. O modalitate de a-i face pe oameni fericiţi este să fii tu însuţi fericit şi să emiţi vibraţii pozitive!

(via apropo.ro)

      Articole recomandate