17 lucruri pe care le înveți la facultate și nu în liceu

În copilărie ți se spunea că nu toate lucrurile sunt bune pentru tine!

Maturitatea este plină de experiențe. Când ești matur știi sigur că un lucru este rău pentru tine, fiindcă s-a demonstrat. Totuși, îți asumi riscul de a-l face.

Aici este o scurtă listă cu 17 sfaturi ce te-ar putea ajuta să eviți neplăcerile din viața ta:

1. Studiază lucrurile de care ești cu adevărat  pasionat, nu ceva  comod.

2 .Nu renunța niciodată” – este un sfat prost. Nu poți continua să faci ceva din pricina căruia te simți mizerabil în fiecare secundă. Renunțarea este indispensabilă.

3. Învață cum să fii un om al oamenilor. Fii sociabil. Fii drăguț cu oamenii. Fii bun și învață să ierți.

4. Iubește câinii. Pisicile sunt animale care trăiesc de pe urma ta. Câinii te învață să trăiești. Să pui suflet în fiecare clipă care ți se scurge prin vene. Să apreciezi mirosul aerului proaspăt.

5. Încearcă să stai pe drumul cel bun, aproximativ 60 la sută din timp. A te prosti este distractiv, dar a învăța din prostii e mai bine.

6. Știința poate fi obținută în mai multe moduri. Risipind energia și abținându-te să iai decizii greșite.

7. Poți să fii un bibliofil, dar viața e prea scurtă pentru a consuma cuvinte și a nu acționa niciodată asupra acestora. Ai nevoie să trăiești și să protestezi.

8. Întotdeauna fă bine. Învață din dureri. Spune mulțumesc. Evoluează.

9. În anii de facultate o să trăiești cele mai bune momente din viața ta ,dar și cele mai grave depresii. Totuși, dacă nu ești mișcat de nimic, ar trebui să lucrezi asupra ta.

10. Încearcă să nu-ți pierzi cumpătul. Respectă Oamenii. Lipsa unei opinii te ajută să apreciezi realitatea.

11. Nu ești ca și acuarela, nu poți fii șters. Ești ca un pastel, iar urmele îți rămân și asta contează. Încearcă să faci lucruri care merită a fi amintite.

12.  Ai nevoie să știi cum să obiectezi și să-ți construiești perspectiva ta. Începuturile pot fi grele, dar nu e sfârșitul lumii. Facultatea e locul unde poți cunoaște cum îți realizezi visele.

13. Viața e prea scurtă să beai cafea cu miros de mucegai și să plângi din cauza lucrurilor care te-au  demoralizat. Viața e prea scurtă ca să bagi în tine tot felul de toxine, să hoinărești și să trăiești chinuit. Viața este prea scurtă pentru a avea un eșec fără o ascensiune.

14. Nu este obligația ta să faci presupuneri. Învață cum să îți alegi luptele, după zilele și orele în care acestea pot fi mai dure.

15. Încetează să mai asculți lumea care îți spune cine trebuie să fii, ești prea puternic să o faci.

16. Fii enigmatic. Lasă trecutul și construiește-ți viitorul.

17. Începe să gândești. Începe să acționezi. Începe ceva. Proiectele au termen. Viața are găuri negre. Nu te lăsa absorbit de ele.

      Articole recomandate