15 istorioare care îți vor reda încrederea în umanitate

fii om

Într-o lume unde războaiele, protestele și tulburările politice i-au amploare, un lucru important este să rămîi OM și să poți ajută pe cineva care se află în paragină.

Sunt momente  cînd a face o faptă bună nu este atît de greu, însă deseori oamenii se prefac că nu văd aceste lucruri. Probabil din indiferență, sau poate din frică. Frică de părerea celor din jur, frică de a nu fi cumva în centru atenției, sau frica de a se abate de la stereotipurile create.  Însă uneori o faptă neesențială poate crea o stare de mulțumire mult mai mare decît toate averile din lume.

Se întâmplă în lume nenorociri de tot felul. Mulţi sunt cei ce încearcă să-şi construiască fericirea, risipind-o pe a altcuiva, dar totuşi există şi oameni ce au  înţelepciunea şi puterea de a renunţa la acel miez de egoism pe care îl avem în noi încă de la naştere.

Anume aceste istorioare deseori rămîn după culisele vieții, uneori rămîn uitate doar în adîncul sufletului unui OM, unui erou.

Vă recomandăm mai jos 15 istorioare, care au umplut sufletele unor oameni cu dragoste și au readus încrederea și umanitate, în oameni:

Bătrînul Dobri – cerșetorul din Sofia

1

Are 98 de ani și în Bulgaria lumea îl cunoaște ca fiind “bunicul Dobri”. Povestea bătrînului din satul Bailovo este de-a dreptul impresionantă.

Dobri Dobrev a devenit cunoscut pe mapamond drept “cerşetorul lui Hristos” sau “ctitorul cerşetor”, pentru că toţi banii pe care îi cerşeşte pe străzile Sofiei îi donează apoi Bisericii şi oamenilor nevoiaşi.
Deşi trăieşte dintr-o pensie de doar 100 de euro și din ceia ce mai primește de la străini pîine sau fructe, fie că e vară sau iarnă, el aşteaptă, ţinând în mână o cutie din tablă, mila trecătorilor şi nu pentru sine, ci pentru Hristos.

Astfel, toţi banii agonisiţi îi donează apoi fie lăcaşurilor şi aşezămintelor bisericeşti pentru restaurare sau întreţinere, fie semenilor săi cuprinşi de sărăcie şi nevoi. Mai mult, în smerenia lui, bătrânul considerat de mulţi un “înger” sărută adesea mâna celor care îi dăruiesc un bănuţ.

Bunicul Dobri ajută  pe toți, de exemplu a plătit facturile unui orfelinat care se afla în paragină. Acesta ajută, de asemenea și oamenii fără adăpost. Dar despre toate faptele bune ale lui Dobri nu vom ști niciodată, pentru că niciodată nu vorbește despre ele.

Astfel, până acum bătrânelul a donat peste 40.000 de euro Bisericii Ortodoxe Bulgare, bani ce au fost folosiţi chiar şi la consolidarea celei mai mari catedrale din Europa de Est, Catedrala Alexander Nevsky din Sofia, iar potrivit condicilor parohiale, el a făcut bisericii cea mai mare donaţie din ultimii 12 ani.

Omul care se lasă cuprins de umilinţă şi de smerenie trăieşte adevărata pocăinţă

Muzica este lumină !

2

Spectatorii au ridicat un tanăr care este legat de scaunul cu rotile, pentru ca acesta să poată urmări concertul  trupei “Korn”  la Moscova.

Supereroii

eroi

Un grup de 3 alpiniști utilitari și-a propus să ducă un zâmbet pe fețele copiilor internați. Ideea e demnă de toate laudele. Îmbrăcați în supereroi se cațără pe clădirile spitalelor pentru copii cu scopul declarat de a spăla geamurile. Reacțiile celor mici nu sunt greu de ghicit.

Gest eroic

enhanced-buzz-wide-4025-1323107711-25

Un pompier dă o gură de oxigen pisicului care a fost salvat dintr-o casă în flăcări.

Un bun polițist

o-OFFICER-LAWRENCE-DEPRIMO-facebook

În noaptea de 14 noiembrie 2012, polițistul Lawrence DePrimo, din New York, a dat peste un cerșetor bătrân și desculț, în Times Square. A dispărut un moment, după care s-a întors cu o pereche de ghete, îngenunchiând și ajutându-l pe cerșetor să se încalțe. Imediat după acest caz polițistul a devenit cunoscut în toată lumea, grație unui mic gest care a impresionat internauții.

Risc

rescuing-baby-lamb-drowning-in-the-ocean-01

Doi tineri îşi riscă viaţa salvând un mieluţ căzut în apă. Incidentul a avut loc în timpul inudațiilor din Europa, iar imaginea a ajuns un model de umanitate pentru o lume întreagă.

O concurentă pe măsură

injured

O sportivă îşi ajută adversara care s-a accidentat, să treacă linia de sosire la brațul ei.

Un act de bunătate

8

Cineva a decis șă facă un gest frumos unui necunoscut și și-a lăsat banii rămași într-un plic alipit de aparatul de dulciuri.

Vecinul la nevoie se cunoaște

wehavepower

Mii de oameni au rămas fară curent electric în urma uraganului “Sandy”, iar alţii care aveau au scos prizele afară ca ceilalţi să-şi poată încărca telefoanele pentru a-şi suna apropiaţii.

Militarii la fel sunt oameni

Afghanistan

Militarul din imagini se află la post de un timp îndelungat. Băștinașul văzîndul de atît timp în soare, i-a adus a ceașcă cu ceai. Deși popoarele lor sunt în conflict.

“Cinci minute de strălucire – o întregă viața a cuiva”

28

Absolvenții gimnaziului sârb din orașul Pirot au decis să renunțe la scumpele rochii de bal, pentru a da banii economisiți pentru cei nevoiași. timpul campaniei, “Cinci minute de stralucire – o întregă viața a cuiva“, au reuşit să colecteze 310.000 de dinari(circa 3600 de dolari americani), banii fiind transmişi la trei familii cu copii grav bolnavi.

Noi răspundem, pentru cei pe care i-am domesticit

Philippines Floods

Un bărbat salvează nişte căţei dintr-o casă inundată din Filipine.

 Prînz gratuit

enhanced-buzz-8064-1340208430-6

Rețeaua de restaurante Subway,  a conceput o ofertă unică. Proprietarii francisei s-au oferit să ofere fiecărui om al străzii un prînz gratis.

Curățătorie gratis pentru șomeri

1

O curățătorie s-a oferit să curățe gratuit costumele șomerilor, în caz că trebuie să plece la un interviu de angajare.

Recunoștința

251016_550951664956204_283660326_n

Un singur lucru putem spune: Un gest minunat și demn de urmat !

Efectul în lanț este cel mai minunat lucru, dacă eii au putut, de ce ai crede că tu nu poți. Fii OM, fiii Bun!

Doar creînd o experiență de bunătate interesantă și accesibilă, vom deveni mai conștienți față de oportunitățile care ne înconjoară și vom recunoaște potențialul nostru de a schimba lumea, pur și simplu prin faptul de a ne schimba pe noi înșine.

Dacă cunoașteți și alte cazuri care merită să fie auzite. Împărtășiți-le și nouă în secțiunea “comentarii”

      Articole recomandate