15 citate realiste dedicate proaspeţilor absolvenţi

Dragi absolvenţi, aţi muncit din greu şi sunteţi mândri de ceea ce aţi realizat în această etapă a vieţii în care vă pregătiţi să păşiţi cu dreptul pe tărâmul unei cariere de succes?

Ei bine, poate că unii dintre voi au acasă cel puţin o persoană în măsură să le raspundă la o serie de întrebări în legătură cu ceea ce le rezervă viitorul apropiat, dar pentru cei care nu se numără printre aceşti norocoşi, iată în cele ce urmează, 15 cugetări ale unor personalități, pe care orice absolvent s-ar cuveni să le cunoască, oferite cu generozitate de Mashable.com.

1.Margaret Cho (5 decembrie 1968) – comica, stilista, actrița și producatoare muzicală americană:

Străduiește-te să crești și nu lasa pe nimeni să pună bețe-n roate adultului din tine.

 

2.Mindy Kaling (24 iunie 1979) – numele intreg: Vera Mindy Chokalingam – actrița americană, comică, scriitoare și producătoare de emisiuni pentru televiziune:

Scrie-ți singur rolul vieții. Este singurul mod în care poți ajunge oriunde te poarta gândul. Desigur că e ceva mai greu, dar uneori suntem constrânși să ne luăm destinul în propriile mâini.

 

3.Mark Twain (30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910) – unul din cei mai mari scriitori americani, umorist, satirist și de departe, cea mai îndrăgită figură a epocii sale, de pe scena culturală din Statele Unite:

E inutil să pretinzi că lumea îți datorează o viață îmbelșugată. Lumea nu-ți datoreaza nimic. Ea există dinaintea ta, așadar se bucură de privilegiul primului venit.

 

4.Hannibal Buress (4 februarie 1983) – comic, actor și redactor de televiziune american, de un umor spontan deosebit de apreciat de publicul contemporan, atât la nivel local, cât și pe plan internațional:

Când oamenii traverseaza perioade dificile, își spun în gand: „pas cu pas, o să trec eu și peste asta, trebuie doar să am răbdare și să las să treacă o zi după alta”. Așa fac toți. Pentru că asta e regula după care lucrează și timpul.

 

5.Jon Stewart (28 noiembrie 1962) – numele întreg; Jonathan Stuart Leibowitz – actor american, comic și prezentator de emisiuni de televiziune, faimos îndeosebi pentru spectacolul satiric „The Daily Show”, care demască manipularile la care recurg sursele media oficiale americane:

O fi trist, dar există un lucru cu adevărat uimitor pe care-l poți spune despre viața ta: de fapt, aceasta nu are nici un curriculum de bază. Totul este facultativ”.

 

6.Richard Russo (15 august 1949) – scriitor american, câștigător al Premiului Pulitzer (2002), cu romanul „Declinul Imperiului Whiting”:

Avântă-te. Fii indrazneț. Fii tu însuți. Fii bun. Pune-ți rotițele la treabă. Și nu mai bea așa de mult. Sunt prea puțini ficați disponibili pentru transplant, așa că în ritmul ăsta, nu ajungi prea departe.”

 

7.Stephen Colbert (13 mai 1964) – comic și prezentator de televiziune american, care va lua locul celebrului David Letterman, în 2015, la cârma spectacolului „Late Show”, a canalului CBS:

Viața e o continuă improvizație. Nu ai nici cea mai vagă idee de ceea ce se va întâmpla mâine, așa că străduiește-te să improvizezi la randul tău, vreme cât mai îndelungată cu putință.

 

8.Ira Glass (3 martie 1959) – numele adevărat: Jeffrey Glass – crainic radiofonic și producător de emisiuni american, faimos îndeosebi pentru show-ul de televiziune „This American Life”:

E o chestiune de durată. O să-ți ia ceva timp. Dar e normal să dureze. Doar trebuie să-ți croiești drum dând din coate, nu-i așa?”.

 

9.Tig Notaro (24 martie 1971) – numele întreg: Mathilde O’Callaghan Notaro – un personaj extrem de pitoresc în universul artistic american, atât la capitolul comedie, cât și la cel al scrierilor de succes și al colaborărilor cu posturile de radio:

Când ceva măreț este pe cale să mi se întâmple mie personal, mă concentrez automat pe o idee: acesta nu este „momentul vieții mele”, ci este doar un moment ca oricare altul”.

 

10.Jessica Williams (31 iulie 1989) – numele intreg: Jessica Renee Williams – actrița americană, cunoscută pentru contribuția sa la „The Daily Show” și pentru apariția în sezonul al treilea al serialului „Girls” (HBO):

E cu neputință să fii perfect, așa că n-o să faci niciodată treabă bună dacă te încăpățănezi să demonstrezi altora că ești perfect”.

 

11.Conan O’Brien (18 aprilie 1963) – numele întreg: Conan Christopher O’Brien – actor american și prezentator de spectacole TV, de origini irlandeze, aflat la cârma emisiunii „Late Night with Conan O’Brien”, din 1993 până în 2009:

Muncește pe ruptelea și fii bun. Apoi lucruri uimitoare ți se vor întâmpla.

 

12.Louis C.K.  (12 septembrie 1967) – nemele adevărat: Louis Szekely – comic, scenarist, actor, regizor și producător TV american:

Tot ceea ce este greu de făcut, ar trebui să fie în măsură să ne facă să râdem strașnic.”

 

13 Același Louis C.K.:

Viața este mult prea scurtă ca să faci pe scârbosul, cum ar fi de pildă, un angajator de doi bani, sau un angajat de doi bani.”

 

14.Amy Poehler (16 septembrie 1971) – numele întreg: Amy Meredith Poehler – actrița americană, candidată la premiul Emmy pentru contribuția sa la programul „Saturday Night Live”:

Chestia cea mai tare legată de șansele care ți se ofera când ești tânăr, e că ai mai puțin de pierdut și nu știi prea multe, așa că tinzi să oscilezi îndelung.

 

15.Walt Disney (5 decembrie 1901 – 15 decembrie 1966) – numele complet: Walter Elias Disney – regizor, producător, animator, scenarist și antreprenor american de succes, câștigător a 22 premii Oscar:

„Întotdeauna mi-a plăcut să privesc viața cu optimism, dar sunt suficient de realist să-mi dau seama că viața e o chestiune mult prea complexă pentru asta.”

      Articole recomandate