15 afaceri cu debut absurd, transformate peste noapte în succese de răsunet

Viața bate filmul, iar afacerile de succes pornite de la idei considerate absurde într-o faza de început, demonstrează tocmai acest paradox, în miezul căruia se plasează deseori oameni tineri și nu tocmai experimentați.

Este ceea ce publicatia Surfingbird.ru ne dezvaluie intr-un amplu material dedicat unei liste ce cuprinde numele a 15 start-up-uri care si-au demarat activitatea fara prea mari sanse de reusita, dar s-au transformat rapid in business-uri de milioane.

1.Facebook

facebook-mark-zuckerberg-1_610x407_1

Dupa un deceniu de la lansare, utilizatorii celui mai popular site de socializare din lume, abia daca isi mai amintesc faptul ca acesta a debutat ca o retea universitara online, ca divertisment al unor tineri pusi pe sotii.

2.Amazon

amazon-expands-grocery-delivery-service-to-los-angeles-area-1

Daca vanzarea de carte online vi se pare o idee lesinata, exista un business exploziv, care va poate contrazice la orice ora: Amazon. Asa a inceput ascensiunea pentru una din cele mai profitabile afaceri din lume, fondate de nu mai putin celebrul Jeff Bezos.

3.Virgin Atlantic

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_2069873225

Poate cea mai aventuroasa experienta a unui om de afaceri cu vederi neconventionale si un comportament usor excentric: Richard Branson – un personaj extrem de controversat inca de la frageda varsta, cand profesorii sai oscilau intre ipoteza de a-l vedea trimis dupa gratii, sau in ipostaza de miliardar. Lui Branson i-a placut mai mult a doua varianta.

4.Craigslist

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_21873432

Un simplu portal (fondat de Craig Newmark in 1996), care gazduieste anunturi, la prima vedere, dar mult mai mult daca incepem sa despicam firul in patru: „Site-ul nostru e cam aiurit, dar va ofera libertate deplina. Chiar si la capitolul care vizeaza chestiunile sexuale”.

5.Google

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_65837165

Un motor de cautare, inventat in 1997, care nu (mai) cunoaste frontiere. De nici un fel. De la cele de natura geografica, la cele ale fanteziei. Larry Page si Sergey Brinn stiu de ce.

6.Tesla

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_7226275455

Nu, nu este vorba despre acea unealta care extrage cuiele naravase, ci de o companie care a refuzat sa se limiteze la productia de baterii obisnuite, lansand propriul model auto si creand o retea de distributie care starneste invidia la scara mondiala. Totul pe timp de recesiune, in Detroit.

7.Space X

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_2492238390

Un alt nume sonor, care te trimite cu gandul la pelicule cinematografice in salsa SF, dar reprezentand concomitent, o afacere de miliarde, fondata in 2002, pentru a deveni rapid cel mai important producator de rachete si tehnologii spatiale.

8.Twitter

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_895118835

Un ciripit cu triluri scurte, dar care atrag profituri colosale, indragit fiind de milioane de fani, de pe toate meridianele lumii.

9.Instagram

uspeshnymi-neveroyatno-okazavshihsya-eto-interesno-poznavatelno-kartinki_1154484717

O fotografie valoreaza cat o mie de cuvinte. Si Instagram stie sa profite de pe urma acestui avantaj, fara indoiala.

10.PayPal

F10

Dificil de stabilit cu exactitate cine pe cine plateste, daca e sa socotim viteza cu care s-a cocotat pe culmile succesului aceasta afacere dezvoltata in ambient financiar-virtual.

11.LinkedIn

F11

Multi au incercat, putini au reusit: un social-network de milioane, dedicat universului profesional matur si dornic de a explora noi orizonturi in materie de jobb-uri.

12.Mint

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un intreg univers al serviciilor financiare online, inventat in Canada, de Aaron Patzer – un tip care pare sa fi descoperit secretul miscarii de rotatie a manivelei de la masinaria de facut bani.

13.Dropbox

F13

Un inspirat software de cloud-storage, care a atras ca un magnet utilizatorii, cu un download gratuit pentru toate sistemele de operare disponibile.

14.GitHub

F14

Cum, nu ati auzit de GitHub? El in schimb isi vede de treaba din plin, chiar si asa, in modul cel mai discret cu putinta: este un serviciu de gazduire web pentru proiecte de dezvoltare software, lansat in 2008, de trei tipi care s-au imbogatit pe ruptelea de pe urma sa – Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath si PJ Hyett.

15.Firefox

F15

O vulpita mai profitabila decat oricare alta, care are si ceva interesant de oferit la schimb: un browser performant – nu conteaza ca 90% din PC-uri sunt dotate deja cu browsere gratuite.

      Articole recomandate