13 eșecuri celebre: cât de greu le-a fost unor celebrități la început de cale

Vă imaginați că viața unor oameni celebri este perfectă, fără griji și probleme? Nu este deloc așa! Multe celebrități provin din locuri fără adăpost, au copilărit pe străzi și au facut parte din familii problematice.

Nume răsunătoare precum Steve Jobs, Winston Churchill  sau  J.K.Rowling au avut de depășit un șir de probleme care de cele mai multe li se iveau în cale. În cele ce urmează urmăriți istoriile acelor oameni care au eșuat – nu doar o dată, ci de nenumarate ori, dar au găsit curaj să-și atingă visele:

Steve Jobs

steve-jobs-wallpaper-7

Probabil că, „eșecul” lui Jobs, fondatorul companiei Apple, este cel mai cunoscut dintre toate. După numai un semestru de faculate, Jobs renunță la studii pentru a inființa ulterior Apple Computers.

La vârsta de 30 de ani este dat afară din compania pe care chiar el o înființase. Nu renunță, și pune bazele unei companii de animație (Pixar). Întors la Apple, revoluționează industria IT&C prin crearea produselor iPhone, iPod și iPad.

 

Oprah Winfrey 

Oprah-Winfrey-002-800x600

Astăzi, Oprah Winfrey este cunoscută în întreaga lume datorită emisiunii sale „The Oprah Show”. La 22 de ani însă, Oprah a fost concediată din postul de reportez de televiziune deoarece „nu i se potrivea”. Ea deține astăzi propriul post de televiziune, OWN Channels și revista O,The Oprah Magazine.

 

Hugh Jackman 

hugh-jackman

Înainte să fie Wolverine, Hugh Jackman a fost dat afară din funcția de casier pe care o deținea la 7-Eleven. „Am fost dată afară după șase săptămâni deoarece vorbeam prea mult cu clienții”, povesteste Hugh Jackman.

 

Michael Jordan

michael-jordan-career-13

Pe când era elev, Michael Jordan a fost dată afară din echipa de baschet a liceului. „Am pierdut aproape 300 de jocuri în cariera mea și am ratat mai mult de 9.000 de lovituri. De 26 de ori mi-a fost acordată aruncarea decisivă, însă am ratat. Am eșuat de nenumarate ori în viața, însă doar asa am atins performanța dorită”, mărturisește Jordan.

 

Albert Einstein

enstein

Albert Einstein nu a vorbit până la vârsta de 4 ani și nu a citit până la 7 ani. În timpul școlii, nu a fost un elev strălucit, iar profesorii îl considerau lent la minte. De asemenea, i-a fost refuzată admiterea la Școala Politehnică din Zurich.

 

Steve Spielberg

spilberg

Steve Spielberg a fost respins de trei ori de către Școala de Teatru, Film și Televiziune din cadrul Universității din California de Sud. A fost, în cele din urma, acceptat de către o altă școala, dar a renunțat înainte să își termine studiile pentru a deveni regizor. După 35 de ani, Spielberg s-a întors la școala și și-a luat diploma în anul 2002.

 

Fred Astaire

Fred Astaire & Adele Astaire the roof of The Savoy, London June 1923

După prima audiție pe care o susține, Fred Astaire este catalogat astfel de către directorul MGM: „Nu poate juca. Nu poate când. Este aproape chel. Poate sa danseze puțin”. În ciuda piedicilor și a criticilor, Fred Astaire a ajuns să fie actor nominalizat la Oscar, cântăreț și dansator. A păstrat biletul primit de la directorul MGM pentru a nu uita niciodată de unde a plecat.

 

J.K.Rowling

Rowling_Teleread

Înainte să fie cunoscută în întreaga lume pentru seriile Harry Potter, J.K.Rowling era o mama divorțată care trăia din ajutor social în timp ce se chinuia să își întrețină familia, să studieze și să scrie.

Din fericire, romanul a ajuns să fie un bestseller, iar mai apoi o franciza de succes, iar astazi J.K Rowling este o scriitoare de succes, multimilionară.

 

Van Gogh 

vangogh

Astăzi, Van Gogh este considerat unul din cei mai buni pictori. Tehnica lui este studiată în școlile de artă și nu numai, iar tablourile sale se vând la prețuri exorbitante. În timpul vieții însă, Van Gogh a vândut o singură pictură: surorii unuia dintre prieteni.

 

Walt Disney

diney

Înainte ca Walt Disney să construiască imperiul pe care îl știm și adorăm astăzi, a fost concediat de către editorul unui ziar deoarece era „lipsit de imaginație și de idei bune”. Disney nu s-a lasat intimidat și în 1921 a înființat o companie de animație în Kansas, însă din cauza lipsei fondurilor a fost nevoit, la scurt timp să o dizolve.

În 1927 încearca să își promoveze desenul animat „Mickey Mouse” în studiourile MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), însă producătorii au respins desenul convinși că nu va prinde și că un șoarece imens le va înspăimânta pe femei. Walt Disney a dat faliment de mai multe ori înainte să construiască Disneyland.

 

Winston Churchill 

cherchil

Pâna la vârsta de 62 de ani, când a devenit prim-ministrul Marii Britanii, Winston Churchill a pierdut toate competițiile electorale la care a participat.

 

Stephen King

stephen-king-cover-ftr

În 1973, Stephen King lucra ca profesor de engleză și vindea nuvele pentru a se putea întreține. În același an a acceptat un avans de 2.500 dolari pentru romanul său, Carrie, dar după 30 de refuzuri, King era pregătit să renunțe. La insitențele soției sale, King a continuat să trimită romanul editorilor.

Astăzi, cu sute de cărți publicate, King este unul din cei mai vânduți autori ai tuturor timpurilor, iar romanul Carrie a fost deja transformat de două ori în lung metraj.

      Articole recomandate