Fii unic! Povestea unui copac

Fără prea multe cuvinte, o scură istorie despre un copac, legată de viaţa de zi cu zi, în care probabil vă veţi regăsi.

Un copac suferea foarte mult din cauza că era foarte mic, strâmb şi urât. Ceilalţi copaci din vecinatate erau mult mai înalţi și frumoşi. Copacul dorea din adins să fie la fel ca ceilalţi copaci, astfel încât adierea vântului să-i sufle crengile maiestuos.

Dar copacul creştea pe margine de stânca. Rădăcinile sale s-au înfipt într-o bucată de pamânt dintr-o crăpătură din stânca unde creştea. În ramurile lui se auzea vântul rece, soarele-i lumina crengile doar dimineaţa, iar după amiază se ascundea după stâncă, dăruind razele solare altor copaci. Copacul nu putea să crească şi îşi blestema soarta.

Dar într-o dimineaţă, când primele raze solare îi luminau crengile, copacul trase o privire spre panorama care se deschidea de sus, de pe stâncă şi a înteles că viaţa nu e chiar aşa de rea. În faţa sa se deschidea un tablou nemaivăzut de frumos. Mulţi din copacii ce creşteau mai jos nu puteau să vadă nici a zecea parte din ceea ce vedea el.

Totuși stânca îl apăra de zăpadă și gheață. Fără tulpina sa strâmbă și crengile sale întortochiate el nu ar fi putut trăi pe acea stâncă.

Totul avea un stil neîntâlnit și nemaivăzut, el era la locul său.

El era unic! Fii și tu unic, nu fi ca alții!

      Articole recomandate