Prea multe nu sunt de spus: o zi care a marcat istoria lumii şi care va fi subiect de dezbatere pentru mult timp. O colecţie de imagini din ziua care marchează începutul războiului împotriva terorismului şi al conflictelor din Irak şi Afganistan, o zi care se leagă de atentatele din Londra şi Madrid. Unele fotografii sunt binecunoscute, altele pot cauza neplăceri din cauza cruzimii lor.
Al doilea avion, fotografiat de Robert Clark de pe acoperişul casei sale din Williamsburg, Brooklin. Clark a câştigat cu acest set de fotografii World Press Award.
Bolivar Arellano de la New York Post fotografiază prăbuşirea turnului sudic.
Biggart a auzit povestea la radio şi a venit să vadă şi să fotografieze. A pierit sub rămăşiţele turnului nordic, fiind singurul fotograf care a murit. Camera sa a fost recuperată, iar Newsweek a publicat, pe 19 octombrie 2001, fotografiile pe care le-a făcut.
O fotografie făcută de Suzanne Plunkett de la DNKY la ieşrea din staţia de metrou Fulton Street: oameni cuprinşi de panică şi norul de praf iscat de prăbuşire. Plunkett şi-a salvat viaţa adăpostindu-se sub o maşină.
Părintele Mychal Judge de la departamentul de pompieri este una din victimele turnului de nord. Fotografie făcută de Shannon Stapleton de la Reuters.
Gulnara Samoilova locuia la patru străzi de WTC; editor foto la AP Library, a fost marcată puternic de ca a văzut în timp şi a demisionat.
O fotografie memorabilă luată de Thomas E Franklin.
Thomas Hoepker de la agenţia Magnum a făcut această fotografie ciudată – o atmosferă relaxată pe fundalul turnurilor.
Media nu a oferit, în primă instanţă, imagini cu trupuri sfârtecate, aşa că New York Daily News, care a publicat această fotografie, făcută de Todd Maisel şi intituală „Mâna, 9/11”, a fost aspru criticat.
David Surowiecki a fotografiat oamenii care au sărit în gol.
„Domnule Preşedinte, America este atacată”. Andrew Card, şeful echipei de la Casa Albă îl informează pe George W Bush, aflat într-o şcoală din Florida, despre atac.
Imagine luată de Susan Ogrocki (Reuters), reprezentativă pentru modul în care atacurile au lovit lumea financiară.