11 job-uri care îți vor permite să călătorești gratuit

Imaginează-ți cum ar fi dacă pentru a călători nu ar trebui să achiți nici măcar un bănuț și ai putea vizita toate destinațiile pe care le ai înscrise  în lista dorințelor tale.

Ți-ai face mai mult timp ca să hoinărești prin lume, să descoperi locuri noi sau să le reînvii pe cele uitate de oameni? Ne pare rău să te dezamăgim, dar acest lucru nu este posibil.

Însă există o altă opțiune, poți călători în timp ce lucrezi. Îți dăm câteva sfaturi despre cum ai putea câștiga bani pentru ca aventura ta să se incadreze într-un buget minim.

1. Ghid Turistic 

Este job-ul perfect, dacă visul tău este să călătorești în timp ce lucrezi. Caută prin toate agențiile turistice din lume și alege-ți regiunea unde ai vrea să călătorești. Ar fi mai bine dacă ai lucra într-o zonă pe care o cunoști deja, dar nu este o cerință impusă de către agenții.

8ba9fd119cdf41e493e5e66bdd976588

2. Predă Engleza 

Este o metodă destul de populară și perfectă pentru a lucra în străinătate. Poți câștiga bani buni din asta ( Coreea de Sud și Arabia Saudită plătesc destul de bine) și cerințele principale sunt o diplomă de licență în orice domeniu și o certificare TESOL sau TOEFL. Câteodată diploma de licență nici nu este cerută. Vei obține șansa de a locui în străinătate, de a preda engleza, câștiga bani pentru a putea călători în vacanțe sau în weekend-uri, și de ce nu, de aţi pune și ceva bani deoparte pentru viitoarele aventuri.

3. Blogger 

Dacă ai un blog destul de bun din care și obții bani, ai putea lucra oriunde ai fi, atâta timp cât ai acces la internet. Este o modalitate perfectă de a călători în timp ce muncești. Doar fii sigur că vei continua să îți menții blogul activ, astfel încât să nu pierzi vizitatorii, sponsorii, agențiile publicitare. Ei sunt cei care-ți aduc profit.

4. Freelancer  

Să fii liber profesionist este o altă metodă de a călători în timp ce muncești. Ai putea fi scriitor independent, blogger sau expert în design grafic, social media etc.

5. Munca de la distanță

În cazul în care ai putea să-ți păstrezi actualul post de muncă și să continui să lucrezi fiind într-un alt colț al lumii, atunci ai avea confortul de a menține poziția curentă fără ca să ai domiciliul stabilit  în aceeași țară .

2013-08-23-tumblr_m08celcrnT1r3isxuo1_500

6. Lucrează într-o pensiune 

În cazul în care ești atras de un anumit oraș, ia în considerare faptul că ai putea lucra într-un mic hotel. Aici ai avea cazarea și mâncarea gratuit,  și de-asemenea un salariu. În plus, ai putea întâlni și o mulțime de oameni dornici de aventură.

7. Au pair 

Dacă îți place să fii înconjurat de copii, acesta este job-ul perfect pentru a lucra decent și a călători în străinătate. Ai locui cu o familie gazdă, ai avea grijă de copii în timp ce părinții lor sunt plecați și ai avea șansa să înveţi o nouă limbă.

8. Barman/ Chelner 

În dependență de ce îți dorești, să deservești invitații la masă sau să fii barman, poți câștiga destui bani pentru călătoriile pe care ți le-ai planificat.

9. Voluntar 

Din voluntariat nu primești bani. Deoarece hrana și cazarea sunt de multe ori cele mai costisitoare într-o călătorie, fiind voluntar le vei avea gratuit, iar banii pe care i-ai economisit anterior o să-ți ajungă pentru mai mult timp. În lume sunt o mulțime de agenții de voluntariat, dacă ești interesat nu ai decât să te informezi care sunt acestea și să aplici la una aflată în punctul de destinație pe care-l dorești.

10. WWOOF 

Este similar cu voluntariatul, dar orientat spre cei care lucrează la fermele ecologice și durabile. Vei primi hrană și cazare în schimbul muncii la fermă. Există oportunități peste tot!

11. Lucru pe un vas de croazieră   

Există un număr enorm de locuri de muncă disponibile pe vasele de croazieră și dacă îți place marea, atunci trebuie sa profiți de această șansă. Companii de croazieră există în oricare parte a lumii, iar din moment ce te-ai urcat pe vas, mergi încotro merge și el.

tumblr_mjhhpmk19o1s6ct2eo1_500

      Articole recomandate