100 mii lei amenda pentru „Andy’s Pizza” şi “La plăcinte” !

Procuratura Anticorupţie informează că SRL „Trabo-Plus” („Andy’s Pizza” şi “La plăcinte” ), învinuită de procurori de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari, a fost condamnată la amendă în mărime 100 000 lei (5 000 u.c.). Potrivit procurorilor, SRL „Trabo-Plus”, fiind persoană juridică care desfăşoară activitate de întreprinzător, în perioada ianuarie 2010 – martie 2010, s-a eschivat de la achitarea plăţilor fiscale în sumă de peste 412 mii lei.

Despre aceasta anunță Procuratura Generală. Potrivit sursei, instituția economică nu a asigurat evidenţa contabilă conform legislaţiei, nu a prezentat informaţii veridice despre veniturile din activitatea de întreprinzător, nu reflectat în totalmente în evidenţa contabilă, încasările zilnice din realizarea produselor şi mărfurilor.

Toate aceste încălcări, au dus la diminuarea veniturilor obţinute din activitatea de antreprenoriat în sumă totală de 2 472 571 lei.

In luna aprilie 2010, mai mulți ofițeri CCCEC au descins la mai multe restaurante „Andy’s Pizza” şi “La plăcinte”, depistând și confiscând 26 de saci cu bani, în total aproximativ 500 000 lei. Potrivit Procurorilor, aceștia au fost tăinuiţi de Fisc.

SRL „Trabo-Plus” desfăşoară activitate în domeniul alimentaţiei publice, dispunînd de două reţele de restaurante “Andy’s Pizza” – 16 unităţi şi “La plăcinte” – 10 unităţi amplasate în Chişinău şi Bălţi, precum şi o reţea de livrare la comandă.

      Articole recomandate