10 sfaturi pentru o viaţă mai fericită de la Papa Francisc

Papa Francisc a oferit într-un interviu acordat săptămânalului argentinian „Viva” un ghid pentru o viaţă fericită.

El le recomandă oamenilor să închidă televizorul în timpul mesei pentru a comunica mai bine cu membrii familiei, iar părinţilor le transmite să îşi facă timp pentru a se juca împreună cu cei mici. Suveranul Pontif ne mai îndeamnă să evităm criticarea semenilor, să fim deschişi şi generoşi şi să nu practicăm prozelitismul, scrie ro.celebrity.yahoo.com.

1. Trăieşte şi lasă-i şi pe ceilalţi să trăiască.

2. Fii generos! Oamenii trebuie să fie deschişi şi generoşi cu ceilalţi deoarece cei care se retrag în sine riscă să devină egocentrici. „Iar apele care stagnează devin fetide„.

3. Acţionaţi cu calm în viaţă!

4. Un mod sănătos de petrecere a timpului liber. În opinia Papei, „consumerismul ne-a adus anxietate„. Părinţii ar trebui să-şi facă timp pentru a se juca cu copiii şi să închidă televizorul atunci când stau la masă.

5. Duminica ar trebui să fie zi de sărbătoare. Şi muncitorii ar trebui să fie liberi în această zi dedicată familiei.

6. Găsiţi căi inovative de a crea slujbe pentru cei tineri. „Trebuie să fim creativi cu tinerii. Dacă nu vor avea oportunităţi, vor începe să consume droguri” şi vor fi mai vulnerabili la suicid.

7. Respectaţi şi îngrijiţi natura! Degradarea mediului se numără printre cele mai mari provocări ale momentului.

8. Nu mai fiţi negativi! „Nevoia de a vorbi urât despre alţii indică lipsa respectului de sine. Este mai sănătos să renunţi repede la lucrurile rele.

9. Nu faceţi prozelitism. Respectaţi credinţa celorlalţi. „Biserica creşte prin atractivitate, nu prin prozelitism„, a declarat Papa.”

10. Munciţi pentru pace. „Trăim în vremuri cu multe războaie, trebuie să facem un apel la pace. Pacea lasă impresia că este tăcută, dar nu este, e întotdeauna proactivă” şi dinamică, mai spune suveranul Pontif.

      Articole recomandate