10 reguli ale comunicării cu femeile

82 (1)-min

Sunt burlac. Am peste 30 de ani. Iar de 20 de ani tot încerc să înțeleg femeile, fapt ce nu îmi reușește mereu.

Și doar de jumătate de an am ocazia să arunc o privire în conștiința feminină și să înțeleg cum funcționează. Pentru asta o am pe Ana, nepoata mea de doi ani.

În aceste două luni am aflat despre femeie mai multe decât am aflat toată viața mea. Dar să nu crezi că consider toate femeile a fi fete de doi ani. Fiecare femeie e o individualitate aparte, iar eu fac acuma o generalizare, pentru că în mintea Anei trăiește feminitatea curată, neatinsă și nemodificată. Iată ce am aflat de la ea.

1. Ignoră-le

Dacă o să intru în cameră și să mă apropii de ea tiptil, încercând s-o înveselesc, o să se prefacă că nu mă observă. Iar dacă o să trec pe lângă ea, la sigur o să mă strige pe mine și-o să vrea să se joace cu mine.

2. Oferă-le daruri

Darurile sunt eficiente. E de dorit să fie zgomotoase și strălucitoare. În cazul Anei asta înseamnă că e nevoie de animăluțe din pluș care cântă sau agrafe strălucitoare pentru păr. Probabil pentru maturi analoage ar fi mașinile și bijuteriile.

3. Fă-le complimente

Mereu am crezut că complimentele sunt asemenea diamantelor: sunt apreciate când sunt rare. Aruncă pe stradă o tonă de ele și își vor pierde imediat valoarea. Iar când Ana folosește pampers-ul, toți aplaudă, de parcă ea a găsit un mod de a salva planeta de la foamete, iar copilul se bucură. Exact așa funcționează complimentele în lumea adultă, și anume doar metoda, nu și exemplul folosit mai sus.

4. Ascultă-le

Toată viața am încercat să decid în avans ce vor femeile. Dar, aparent, nu trebuia să mă strădui. Dacă sunt atent, Ana îmi va zice atent, ce vrea: să mănânce, să danseze, să doarmă, să sară, să fugă, să cânte, să se joace, să citească. Îmi rămâne doar să o ajut. Cât de ușoară mi-ar fi fost viața, dacă ascultam femeile.

5. Cere iertare

Nu contează ce ai făcut. Nu contează dacă știi ce ai făcut. Poate am ofensat-o enorm pe Ana, punându-i în cărucior păpușa greșite. Ceea ce îmi pare a fi un fleac, pentru ea e ceva echivalent c-un genocid. Cea mai bună metodă de a regla totul e să te bazezi pe mila ei și să-ți ceri iertare. Dar trebuie să fii sincer. Nu trebuie chiar să-ți pară rău, ajunge doar să te prefaci. E ceva atât de simplu, dar atât de multe persoană ignoră asta.

6. Dacă vrea, las-o să facă

Nu contează despre ce merge vorba. Nu contează cât de tâmpită îți pare această activitate, nu o încurca, las-o să facă ce vrea. Dacă Anei îi vine ceva în cap, n-o mai poți convinge să renunțe la asta. Ar trebui să susții femeia la început și apoi să te relaxezi și să speri că ea își va da singură seama cât de tâmpită este activitatea asta.

7. Nu le spune ce să facă

Cel mai bun mod de a te asigura că nu va face ceea ce vrei să facă e să-i zici că trebuie să facă asta. Cea mai bună variantă e să îi creezi impresia că inițiativă vine de la ea. Sunt foarte mândru de faptul că am convins-o pe Ana că e mai vesel să privești campionatul de fotbal decât să te joci în nisip.

8. Nu te plânge despre viață

Asta e o chestiune dificilă. Am în vede faptul că femeile mereu îți zic problemele sale. Când mă plâng Anei despre o conferință care a mers prost sau că mă doare spatele, ea rămâne a fi complet indiferentă. Însă atunci când ceva e chiar foarte rău, ea simte asta și mă îmbrățișează strâns.

9. Nu te certa cu ele

Pentru că nu are sens. Nu vei câștiga niciodată o ceartă, iar dacă o vei face, asta nu-ți va oferi nimic bun: dispoziția îți va fi distrusă pentru o perioadă lungăde timp. Iar, ca să fim sincer, de ce să le provoci? Iar acest punct duce la ultimul…

10. Nu le face să plângă

Nu există nimic mai deprimant decât momentul în care ochii mari și verzi a Anei se umplu cu lacrimi, iar gurița ei se transformă într-o sirenă puternică ce anunță un raid aerian. Când ea plânge, sunt complet lipsit de apărare în fața ei. Și nu există încă nici un leac de la plâns. Să-i dau să mănânce? Să mă prefac a fi o maimuță? Să-i cumpăr un ponei? Să-mi scot un ochi c-o scobitoare? Sunt gata să fac tot pentru ca ea să nu mai plângă, dar ea plânge…

Sursa: Novapost

      Articole recomandate