10 orașe cu cel mai aglomerat trafic din lume

ambuteiaj

TomTom publică anual un index privind aglomerațiile și blocajele din traficul a peste 200 de orașe din lume și realizează un top al celor mai aglomerate 146 de orașe de pe Planeta.

Datele adunate de producătorul de GPS-uri pentru 2014 arată că în medie un participant la trafic petrece circa 100 de ore blocat în trafic în timpul orelor aglomerate de seară.

Istanbul – este cel mai aglomerat oraș al lumii, conform datelor TomTom. În medie, în timpul orei de vârf, un drum de 30 de minute în orașul turcesc poate dura chiar și mai mult de o oră. Iar în fiecare an, media arată că un șofer petrece circa 125 de ore blocat în trafic. Mai mult, nivelul de congestie la care ajunge traficul rutier al orașului se situează în timpul celei mai aglomerate ore la 58%.

Ciudad de Mexico – nivelul de aglomerație al traficului ajunge la 55%. Un drum de 30 de minute cu mașina în capitala Mexicului, în timpul orei de vârf, presupune o întârziere de 29 de minute. Un șofer pierde în fiecare an în trafic în Ciudad de Mexico nu mai puțin de 110 ore, doar pentru drumurile făcute în timpul orei de vârf.

Rio de Janeiro – nivelul de congestie este de 51%. Fiecare șofer din metropola Braziliei stă în trafic blocat 26 de minute pentru un drum de 30 de minute. Media orelor petrecute anual pe loc în traficul urban ajunge la Rio să fie de 99.

Moscova – nivelul de blocaj din trafic ajunge la 50%. Fiecare moscovit are nevoie în timpul orei de vârf din trafic de încă 30 de minute pentru un drum de 30 de minute. Anual, un șofer stă în trafic 109 ore pentru un drum de 30 de minute la ceas de seară.

Salvador – nivelul de congestie al traficului ajunge la 46%. Un locuitor al orașului brazilian stă blocat în trafic în timpul orei de vârf 24 de minute pentru un traseu de 30 minute. În fiecare an se strâng nu mai puțin de 93 de ore.

Recife – nivelul de aglomerație al traficului este de 45%. Orașul brazilian răpește 27 de minute zilnic unui șofer pentru un drum de 30 minute. Anual, media ajunge la 103 ore.

Sankt Petersburg – nivelul de blocaj al traficului este de 44%. Se pierde 27 de minute în timpul orei de vârf pentru un drum de jumatate de oră. Media anuală ajunge la 104 ore.

București – nivelul de congestie este de 41%. În timpul orei de vârf, pentru un traseu de 30 de minute, șoferii stau pe loc, în medie, câte 27 de minute. Blocajul în trafic ajunge astfel să adune nu mai puțin de 103 ore pentru fiecare șofer într-un an. Cea mai aglomerată zi a anului trecut în traficul bucureștean a fost vineri, 28 noiembrie.

Varșovia – nivelul de aglomerație al traficului este de 40%. Fiecare șofer pierde în timpul orei de vârf 25 de minute la un drum de 30 minute. Anual, șoferii petrec blocați în trafic nu mai puțin de 96 de ore.

Los Angeles – nivelul de congestie este de 39%. Se stă în trafic 25 de minute în plus în timpul orei de vârf. În timpul unui an se pierd în trafic 95 de ore, doar pentru ora de vârf.

via voom.ro

      Articole recomandate