10 obiceiuri la care e bine să renunți pentru a fi fericit

Deși fericirea s-ar putea să nu fie posibilă tot timpul, în multe cazuri fericirea noastră depinde de alegerea de a fi fericit. DA, poate fi atât de simplu!

Din nefericire, ne complicam viețile până la punctul în care suntem incapabili să recunoaștem fericirea, chiar și atunci când apare în față noastră, scrie viataverdeviu.ro.

Aici sunt 10 lucruri la care trebuie să renunți pentru a găsi fericirea.

1. Renunță să îți mai pese de ceea ce gândesc alții despre tine.

Știu că ar părea contraintuitiv, întrucât oamenii sunt animale sociale, dar dacă petrecem timp îngrijorându-ne de ceeea ce gândesc , nu facem decât să irosim multa energie degeaba. Niciodată nu o să poți fi pe placul fiecăruia, și nu este deloc treaba ta ce gândesc alții despre tine. Este important însă ce gândești tu despre tine.

2. Renunță la încercarea de a face pe plac fiecăruia.

Dacă nu îți trăiești viața în bătaia propriei tale tobe, tribul tău nu va fi capabil să te găsească. Fii cea mai bună versiune a TA care poate exista, și vei atrage în mod natural oamenii despre care se presupune că ar trebuie să te înconjoare.

3. Renunță sa mai participi la bârfă.

Cei ce împărtășesc bârfe cu tine vor bârfi despre tine, 100% din timp. A crede în bârfe este precum a paria totul pe un cal pe care nu l-ai mai văzut niciodată. Este naiv.

4. Renunță să te mai îngrijorezi.

Unde se duc gândurile, acolo curge energia. Când te îngrijorezi, investești timp și energie în ceva ce nu vrei să se întâmple. Învață să ai încredere și să lași lucrurile să se întâmple.

5. Renunță la sentimentele de nesiguranță.

Când te iei prea în serios, crezi că oricine face la fel. Există o singura versiune a ta pe planetă. Fii tu această versiune, posed-o și încetează să te mai îngrijorezi despre asta. Nimănui nu îi pasă cu adevarat și nimeni nu te supravegheaza așa de îndeaproape.

6. Renunță la a mai lua orice lucru la modul personal.

Adevărul este ca majoritatea oamenilor sunt prea preocupați cu propriile vieți pentru a mai lua în considerare ceea ce faci tu. Lumea nu se învârte în jurul tău. Reacțiile majorității oamenilor nu au nimic de-a face cu tine, așa că lasă-le să se petreacă.

7. Renunță la trecut.

Cu toții am fost răniți, cu toții am avut părinți care au făcut greșeli și cu toții am trecut prin iad. Fiecare experiență din viață te-a învățat ceva sau te-a făcut mai puternic.

8. Renunță la a mai cheltui bani pe ceea ce nu ai nevoie într-un efort de a cumpăra fericire.

Traiul simplu permite spațiul prin care să curgă viața. Ne complicam viețile prin cheltuirea prea multor bani și umplerea căminului nostru cu tot felul de lucruri. Mai puțin înseamnă cu adevarat mai mult.

9. Renunță la furie.

Furia arde făcând o gaură în mâna celui care încă se ține de ea. Îndepărtează-te de ea odată pentru totdeauna.

10. Renunță la control.

Controlul este o iluzie, întrucât trăim într-o lume în afara controlului. Totul este schimbător și în continuă transforfmare. Învață să îmbrățișezi noul și să saluți schimbarea, altfel vei îmbătrâni prin propria ta rigiditate.

      Articole recomandate