10 masini mai scumpe de 1 milion de dolari

Pagani, Bugatti, Jaguar sau Aston Martin sunt numai câţiva dintre producătorii auto care vând în prezent maşini de cel puţin un milion de dolari.

Nu e vorba însă de maşini de colecţie. Pentru astfel de exemplare, preţurile pot ajunge la licitaţie chiar de ordinul zecilor de milioane de dolari, mai ales dacă este vorba de maşini produse în serie limitată, în urmă cu cel puţin câteva decenii.

Maşinile care costă cel puţin un milion de dolari sunt maşini le lux, foarte puternice, de asemenea fabricate în ediţie limitată – de regulă cel mult 100 de exemplare, pe care clienţii cu conturi grase la bancă le pot cumpăra în prezent direct de la producător.

Jaguar Hybrid Supercar: Costă 1,1 milioane de dolari şi a fost lansată în 2010, la Salonul Auto de la Paris. Jaguar a anunţat atunci că va produce 250 de expemplare.

Pagani Huayra: Maşina al cărei nume a fost inspirat de zeul vântului Aymara Huayra Tata va avea numai 20 de proprietari în toată lumea. Are 700 de cai putere, atinge 100 km/h în mai puţin de patru secunde şi costă 1,1 milioane de dolari.

 

McLaren F1: Tot pentru 1,1 milioane de dolari poate fi cumpărat şi bolidul McLaren F1 care poate atinge viteza de 320 de kilometri la oră în numai 7,6 secunde.

Maybach 62 Landaulet: Decapotabila lansată la Salonul Auto din Dubai costă 1,35 milioane de dolari. Este însă mai degrabă o limuzină care trebuie condusă de şoferul proprietarului, având chiar un geam despărţitor asemenea limuzinelor tradiţionale.

Bugatti Veyron Sedan: Producătorul francez de maşini de lux a lansat o nouă versiune a popularului model Veyron, care costă 1,4 milioane de dolari. Estimările de vânzări variază între 1.000 şi 1.500 de exemplare.

McLaren Mercedes SLR Stirling Moss: Maşina a făcut senzaţie în 2009 la Cannes, când raperul Kanye West a coborât de la volanul acesteia. Au fost produse doar 75 de exemplare, iar preţul de vânzare este de 1,7 milioane de dolari.

ST1 50S Zenvo: Producătorul danez Zenvo a reluat anul acesta producţia modelului ST1 50S. Au fost fabricate doar trei maşini – una roşie, una albă şi una albastră, care au preţul de vânzare de 1,8 milioane de dolari, mai multe de dublu faţă de preţul ediţiei originale.

Aston Martin One-77: Modelul care costă 2 milioane de dolari a fost lansat în 2009, la Salonul Auto de la Geneva şi, după cum îi spune chiar numele, a fost produs în doar 77 de exemplare.

Bugatti Veyron 16.4 Convertible: Preţul de 2 milioane de dolari face din bolidul cu 1.001 cai putere care ajunge la viteza de 100 de kilometri la oră în două secunde şi jumătate una dintre cele mai scumpe maşini din lume.

Lamborghini Sesto Elemento: “Al şaselea element”, după cum îi spune numele, va fi produs în numai 20 de exemplare şi va costa 2,9 milioane de dolari, fiind cea mai scumpă maşină a zilelor noastre din lume.

      Articole recomandate