10 lucruri pe care nu le știai despre umor

umor

Creierul nostru este mereu în căutarea și remedierea problemelor realității. Aceastaă activitate consumă foarte multă energie, iar el caută o modalitate să o conserveze.

Umorul combină afacerea cu plăcerea: corectează erorile într-un mod plăcut (de aici și afirmația: „e amuzant, fiindcă e adevarat”).

Iată care sunt 10 lucruri pe care nu le știai despre umor, potrivit colegilor de la nuaisacrezi.ro :

 1. Există o relație directă între niveulul intelectului nostru și umor.
 2. Barbații cu un simț al umorului dezvoltat au mai multe șanse sa cucerească o femeie, deoarece umorul arată nivelul inteligenței. Iar la femei este invers: cele cu un simț al umorului mai bun decît al barbaților, vor fi mai puțin plăcute.
 3. În medie, bărbații sunt mai deștepți ca femeile. Motivul este că umorul a evoluat ca o armă pentru cucerire a femeilor.
 4. După simțul umorului poate fi judecat un barbat, adică puteți să vă dați seama cîte partenere a avut.
 5. Ciudat, dar adevarat: urechea stanga este mult mai receptiva la umor (mai rapid și mai ușor), iar cea dreapta aprobă informația.
 6. Umorul reduce agresivitatea interlocutorului și va oferă mai multe șanse să-l convingeți.
 7. Rîsul reduce durerea fizică și riscul de atac de cord/accident vascular cerebral. Oamenii de știință ne recomandă să rîdem zilnic cel puțin 15 minute.
 8. Iubitorii de cîini au un simț al umorului mai dezvoltat decît ceilalți iubitori de animale.
 9. Sarcasmul funcționează ca un antrenament pentru creativitate.
 10. Oamenii care sunt la conducere sunt mai puțin veseli și răspund mai greu la glume, chiar și atunci cînd sunt singuri. Umorul va ajută la construirea relațiilor sociale și acești oameni au nevoie de acesta.

   Articole recomandate