10 lucruri pe care le poţi face primăvara aceasta în Chişinău

Chişinău este mai mult decât un oraş. Pentru că aici locuim noi. Cu toate frumuseţile şi neajunsurile sale, întotdeauna va găsi cu ce să ne uimească. Şi contează să ştim că dincolo de zgomotul maşinilor, al prafului, al clădirilor ce stau să cadă mai este şi altceva: este armonia unor seri frumoase, oamenii dragi din jurul nostru, dorul ce ne cuprinde când plecăm departe şi momentele atât de speciale petrecute aici, acasă.

Este important să profiţi de tot frumosul acestui oraş. Şi pentru că primăvara aceasta este specială, 10 lucruri pe care le poţi face în Chişinău.

1. Mergi la o plimbare

În Chişinău sunt foarte multe locuri unde poţi să petreci frumos timpul după o zi obositoare la servici. Câteva parcuri, străzi laterale sau pe Bulevard: ai de unde alege.

9546970889_ebd61071b8_c

2. Serveşte micul dejun sau ia cina în oraş

Localuri în Chişinău sunt câte vrei. De la cafenele la restaurante, ai ocazia să profiţi de o dimineaţă frumoasă sau de o seară romantică. Încearcă să obţii din fiecare moment satisfacţie. Poţi să admiri la fereastră imaginea unui oraş abia trezit sau adormit în sunetele unor cântăreţi ambulanţi.

3. Mergi la un picnic cu prietenii

Dacă ne-am obişnuit cu un Chişinău prăfuit şi plin de maşini, păi bine, sunt şi locuri unde găseşti doar câmpii frumoase şi simţi mirosul proaspăt de pădure. Sunt spaţii amenajate special pentru un picnic de care să îţi aminteşti până în vară. Doar invită-ţi prietenii şi uită pentru o zi de restul lucrurilor.

4. Aleargă în fiecare seară, fă sport

Primăvara îţi poţi dezmorţi oasele şi muşchii după o iarnă în care ai stat mai mult prin casă sau localuri. Primăvara este anotimpul perfect pentru a petrece câte o oră seara făcând sport. Parcuri sunt, dispoziţie să fie.

8700644681_55c64e32c3_c

5. Mergi la parcul de distracții sau la circ

Cu familia, cu prietenii, cu iubita sau singur: adu-ţi aminte de copilărie şi de momentele frumoase, uită pentru câteva ore că ai o afacere sau probleme. Profită de vremea frumoasă de afară şi de atracţiile pe care le găseşti aici. Deşi Circul este închis, se organizează diferite prestaţii ale unor trupe străine.

5. Citeşte o carte în parc

O carte este cea mai bună hrană pentru suflet. O carte bună citită în parc are efect dublu: te relaxezi eficient şi te bucuri de o lectură frumoasă. Iar dacă primăvara îţi face cvu ochiul să ieşi afară, nu refuza dar mai ia cutine şi carte de buzunar.

970683_385563134918201_2882426965140748263_n

7. Mergi la Shopping

Nu este neapărat să dai toţi banii pe haine scumpe. Încearcă ceva diferit, încearcă un nou look care să te provoace să faci alte lucruri. Şi nu contează dacă eşti cu portofelul plin sau plin dedatorii: îţi poţi permite mici plăceri care îţi vor face primăvara mai specială.

8. Mergi la muzeu sau expoziţii

În Chişinău găseşti suficiente muzee cât să îţi programezi un weekend întreg pentru a le vizita. În plus, primăvara aceasta în multe muzee se organizează diferite evenimente tematice. Pe lângă asta, sunt multe expoziţii artistice, concerte în are liber, evenimente culturale. Chiar şi cu prietenii poţi organiza un mic concert. Să nu trezeşti vecinii doar.

9. Dă o tură cu bicicleta

Dacă crezi că Centrul Capitalei e prea obositor, ia o bicicletă şi porneşte într-o călătorie de-o zi în jurul Chişinăului. Când revii, seara poţi găsi vreo clădire întresantă de pe acoperişul căreia poţi privi un apus frumos şi stelele împreună cu iubita.

993905_392049007567474_2005283749_n (1)

10. Fii un cetăţean activ. Fă curat în Capitala ta.

Decât să stai şi să pierzi o zi în casă, ieşi cu prietenii afară şi fă curăţenie în jurul locuinţei tale. Sau mergeţi într-un parc şi faceţi acolo curat. Aşa obţii o satisfacţie dublă: şi mai curat va fi, dar şi mai entuziasmat vei fi tu singur. Să îţi pese de Capitala ta, să îţi pese de Chişinău.

În Chişinău poţi face atât de multe şi frumoase lucruri. Contează cît de mult iubeşti tu acest oraş şi cât de multe lucruri bune ai de gând să le faci. 

i-love-chisinau

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md

      Articole recomandate