10 filme care te vor ajuta să înveți engleza mai ușor

forrest-gump-kid-700x300

Limbajul este haina gândirii unui popor, de aceea a cunoaște limba altui popor nu e o rușine, ci o bogăție. Iar pentru ca să mânuești bine o limbă trebuie să-i cunoști specificul de comunicare.

Engleza este vorbită practic de către toate popoarele lumii și este un trend al secolului XXI. Nu este atât de greu s-o înveți cum pare la prima vedere. E nevoie de puțină dorință, timp liber și de un film interesant care te va motiva s-o înveți mai repede.

Ba mai mult, vizionarea filmelor în limba originară îți va permite să comunici liber în engleză, vei corecta pronunția și îți vei îmbogăți vocabularul. Vă propunem o listă de filme pe care le puteți viziona direct de acasă, astfel combinând utilul cu plăcutul: 1.Forrest Gump – o comedie romantică, unde eroul principal vorbește lent și simplu, de aceea chiar și un începător va înțelege cu siguranță despre ce este vorba în film.

2.Pulp Fiction – acest film este despre doi gangsteri, Quentin Tarantino și Roger Avary, de la care vei învăța multe fraze deosebit de haioase și specifice acestor personaje. Iar cei care l-au privit în traducere îl vor redescoperi din nou.

3. The Lake House – privind acest film te vei scufunda într-o atmosferă romantică, unde relația eroilor principali începe cu un simplu schimb de bilețele, dar continuă cu o frumoasă istorioară de dragoste.

4.Beauty and the beast – este un desen animat pentru copii, însă și maturii îl pot privi cu cea mai mare plăcere. Datorită faptului că eroii vorbesc într-un limbaj simplificat, el va fi pe înțelesul tuturor.

5.Coffee and Cigarettes – acest film se bazează pe o mulțime de discuții, de aceea el te va ajuta să-ți dezvolți capaitatea de comunicare la diverse tematici.

6.Jerry Maguire – ca să cunoști engleza trebuie să tinzi nu numai s-o vorbești, dar și să gândești în engleză. Adică să posezi calitățile care te va învăța eroul principal.

7.Dr. Gregory House – serialul în care, pe lângă noțiuni medicale, vei descoperi o mulțime de glume, care îți vor permite să menții cu ușurință o discuție amicală.

8.The Iron Lady – este un film biografic britanic, bazat pe viața fostului premier al Regatului Unit, Margaret Thatcher, care este un exemplu al feminității. Dacă dorești să afli cum trebuie să fie o lady, care nu doar vorbește în engleză, dar are și un comportament decent, atunci neapărat trebuie să-l privești.

9.Bridget Jones’s Diary – filmul este despre o doamna care la 32 de ani a decis complet să-și schimbe viața. Actrița Renée Zellweger are o comunicare perfectă, fapt care îți va permite să vorbești clar, concis și coerent în engleză.

10.Shrek – încă un desen animat pe care îl puteți privi împreună cu copilul și să combinați utilu cu plăcutul.

Vizionare plăcută!

      Articole recomandate