10 experienţe unice, pe care nu trebuie să le ratezi în viaţă (Foto)

O parte dintre experienţele propuse pot fi costisitoare, dar trebuie să înţelegi că viaţa se hrăneşte din pasiune şi entuziasm, astfel că după ce îndeplineşti aceşti 10 paşi nu trebuie să te uiţi înapoi cu regrete ci să fi mândru că ai atins anumite culmi pe care doar o mână de oameni au mai reuşit să le atingă.

Urmăriţi mai jos locurile fabuloase, unde vei ramîne cu amintiri de neuitat:

1. Oktoberfest din Munchen (Germania)

Oktoberfest este cel mai cunoscut Festival al Berii din întreaga lume. Anual, peste 6 milioane de turişti ajung la Munchen doar pentru Oktoberfest. Dar această acţiune nu stă doar în cantităţile industriale de bere consumate. Un aspect extrem de important al Festivalului îl reprezintă posibilitatea de a sta la aceeaşi masă cu localnicii, a schimba impresii şi a cânta cântece tradiţional bavareze.

 

2. Festivalul de la Edinburgh (Scoţia)

Festivalul de la Edinburgh care ca obiectiv descoperirea comediantilor care isi pot dezvolta cariere impresionante. De altfel, o mulţime de vedete britanice s-au lansat prin intermediul acestui festival. Vei fi primit cu ospitalitate de scoţieni, mari iubitori de umor fin şi băuturi alcoolice, de altfel două dintre caracteristicile de bază ale festivalului.

 

3. Carnavalul de la Rio de Janeiro (Brazilia)

Carnavalul de la Rio a devenit sinonim cu Brazilia. În ultima perioadă au apărut astfel de show-uri în întreaga ţară, dar Carnavalul de la Rio rămâne cel mai mare şi mai spectaculos. Culorile extravagante şi energia îi fac pe toţi vizitatorii să se implice activ în acest carnaval.

 

4. Revelionul în Portul Sydney (Australia)

Cel mai bun loc în care trebuie să vezi focurile de artificii de Anul Nou este podul din portul Sydney, spectacol devenit la fel de renumit precum clădirea Operei. Personalitatea energetică a australienilor şi clima plăcută vă vor oferi posibilitatea de a participa la cea mai tare petrecere de Anul Nou.

 

5. Festivalul Nămolului din Boryeong (Coreea de Sud)

Festivalul Nămolului, care are loc pe plaja Daecheon din Boryeong (Coreea de Sud), permite şi celor mai vârstnici să redescopere copilul din ei. Toţi vizitatorii sunt încurajaţi să se „nămolească” cât mai mult. Există şi concursuri de sculptat, pictat şi chiar de frumuseţe.

 

6. Petrecerea „Lunii Pline” din Koh Phangan (Thailanda)

Plaja Haad-Rin din Koh Phangan (Thailanda) şi-a asumat renumele de cea mai petrecăreaţă zonă din Thailanda. Aici se dă câte o petrecere-gigant de fiecare dată când afară este lună plină. Fenomenul a ajuns să atragă între 8.000 şi 30.000 de vizitatori la fiecare petrecere. Se spune că are la bază o petrecere dată de un thailandez la despărţirea de un prieten australian.

 

7. Sărbătoarea „Anului Nou Chinezesc” în Hong Kong

„Anul Nou Chinezesc” se sărbătoreşte cu mare fast în Hong Kong. Punctul culminant îl reprezintă un senzaţional foc de artificii, însă acesta este prefaţat de o mulţime de spectacole care au loc în mijlocul străzii şi de la care nu pot lipsi celebrii „dragoni-dansatori”.

 

8. Festivalul Luminii din Amritsar (Punjab, India)

Festivalul Luminii reprezintă intrarea în Noul An Hindus. Festivalul durează cinci zile în care este sărbătorită victoria „binelui” asupra „răului”, respectiv victoria „luminii” asupra „întunericului”. Fiecare din cele cinci zile are o însemnătate şi o temă aparte, dar în a treia zi se aprind cât mai multe lumini şi se desfăşoară un foc de artificii impresionant.

 

9. Festivalul „Arzătorului” din Nevada (SUA)

Cu ocazia acestui festival, care ţine şapte zile, localnicii lasă în urmă trecutul, sărbătoresc creativitatea şi, nu în ultimul rând, îi primesc cu braţele deschise pe nou-veniţi. O aventura de neuitat

 

10. Cursa cu tauri din Pamplona (Spania

Cunoscut ca Festivalul San Fermin, cursele cu tauri îşi au originile undeva în secolul 13, iar acum sunt zeci de mii de oameni care ajung în Spania doar pentru a alerga în faţa taurilor.

Iniţial, această acţiune se folosea pentru a aduce mai repede vitele la târg, dar ea s-a transformat rapid într-o competiţie semi-sportivă. Cursele cu tauri se încheie în permanenţă cu celebrele coride.

Deci, care va fi prima voastră destinaţie ?

      Articole recomandate