10 cele mai bune orașe pentru bicicliștii din SUA

Cu toate că ciclismul în SUA nu e la același nivel ca și în țările din Europa, acesta a câștigat teren considerabil în ultimul deceniu. Numărul de navetiști ce folosesc bicicletele crescând cu 61 la sută față de anul 2000.

Unele orașe, cum ar fi Portland, Washington DC și Minneapolis, au răspuns la afluxul de persoane ce folosesc bicicletele prin investiții în infrastructură, consolidarea legislației cu privire la securitatea biciclistilor și  formarea unei comunități de cicliști.

Site-ul de informații ale Serviciilor financiare NerdWallet, a analizat 52 dintre cele mai mari orașe din SUA pentru a determina care sunt cele mai bune orașe pentru bicicliști. Portland s-a clasat pe prima poziție, urmat de Washington DC,  Minneapolis, San Francisco, Seattle, Sacramento, Philadelphia, Tucson- Arizona, Oakland-California și Denver.

best-cities-for-cyclists

Orașele au fost apreciate după:

  • cota de navetiști, din totalul populației, ce utilizează bicicletele
  • decesele înregistrate la 10.000 de cicliști
  • suma din fondurile federale de transport investită în acest domeniu
  • lungimea pistelor pentru biciclete, trasee și rute per kilometru pătrat

Portland are cel mai mare număr de persoane ce fac naveta cu bicicleta. Conform datelor NerdWallet, orașul are o cotă de 6,1% la sută din totalul populației. Fiind urmat de Minneapolis cu 4,5%.

Potrivit unui raport publicat în decembrie de către U.S. Public Interest Research Group Education Fund, numărul navetiștilor care folosesc un vehicul privat pentru a ajunge la locul de muncă a scăzut în 99 dintre cele mai mari 100 zone urbane din SUA. Între timp, numărul persoanelor ce se deplasează cu bicicleta spre locul de muncă a crescut în 85 din cele 100 mari zone urbanizate din SUA.

Orașele în care condusul mașinilor s-a redus, au fost mai puțin afectate de recesiune, spune raportul bazat pe statisticile de șomaj, venituri și sărăcie.

      Articole recomandate