”The Sims” acum si pe Facebook – “The Sims Social”

Unul dintre cele mai indragite jocuri din toate timpurile, The Sims, este lansat si pe Facebook, sub numele de “The Sims Social”. Practic, jocul este portat pe platforma sociala Facebook, iar ideea pare excelenta in conditiile in care atat reteaua sociala, cat si jocul au un element esential in comun: socializarea.

Si, cum probabil majoritatea v-ati jucat macar o data The Sims, credem ca puteti intui cum va arata jocul pe platforma sociala. Prin intermediul postarilor pe wall-ul facebook si prin feed-uri oricine va putea urmari evolutia relatiilor dintre personajele virtuale.

Legarea de prietenii si relatii sociale virtuale este, de altfel, elementul cheie care a permis aducerea jocului pe platforma sociala fara prea mari dificultati. Personajele Sims, care de acum vor capata ceva mai multa viata tocmai prin interactiunea cu alte caractere, pot construi prietenii, se pot indragosti, casatori, divorta etc. adica toate functiile disponibile in varianta de PC.

Jocul online Sims Social, apărut joia trecută, se află deja pe locul 10 în topul celor mai utilizate aplicaţii Facebook şi pe locul 6 în topul celor mai accesate jocuri, surclasat de Zynga hits CityVille, FarmVille, Empires & Allies, Texas Hold ‘Em şi Pioneer Trail.

Statisticile arată foarte bine, ţinând cont că Sims Social a apărut de numai o săptămână, iar toate datele arată că Sims Social ar putea depăşi Cityville, liderul jocurilor de pe Facebook, cu 14 milioane de jucători zilnici, undeva în luna septembrie.

Variantele de dinainte de Sims Social s-au vândut în peste 140 de milioane de exemplare, ca dovadă a faptului că acest joc tinde să provoace „dependenţă” utilizatorilor săi. Diferenţa dintre Sims Social şi variantele anterioare este aceea că ceilalţi Sims din joc aparţin prietenilor de pe Facebook.

Veteranii jocului ar putea fi dezamăgiţi de noul joc, deoarece în cadrul acestuia nu poţi controla o întreagă familie, nu poţi fonda o dinastie care va dura mai multe generaţii. Mai mult, jucătorii „sadici” nu-şi mai pot ucide creaţiile, iar advertising-ul in-game ar putea fi un alt minus al acestui recent lansat Social Sims.

Sims Social începe prin realizarea unui avatar personalizat, propriul Sim, care este plasat într-un mediu ce seamănă cu o casă pentru păpuşi. Acest mediu poate fi extins prin câştigarea unor Simoleans, iar propriul Sim trebuie să fie îngrijit, hrănit, dus la culcare, la baie şi mai trebuie, de asemenea, să se răspundă „nevoilor sale de socializare”.

Jocul este simplu si prietenos: iti creezi un avatar, un asa-zis Sim, ce este apoi propulsat intr-un mediu tip casa de papusi. Trebuie sa ai grija de el, sa fie hranit, spalat si culcat la o ora decenta.

      Articole recomandate