Workshop public despre programare în cadrul Săptămînii de Coding

Organizatorii Code Week Moldova invită toți la data de 17 octombrie la evenimentul de închidere a Săptămânii de Programare în Republica Moldova.

Săptămâna de coding se desfășoară în perioada 11-17 octombrie, iar în cadrul ei, se organizează un șir de evenimente în țările europene. Programul este o inițiativă care dorește să promoveze domeniul digital și să demareze o nouă formă de educație ca o parte a inițiativelor europene 2020.

Pentru Republica Moldova, sărbătorirea Săptămânii de Programare este o premieră, iar cu ocazia acesteia, mai multe organizații vor desfășura 5 evenimente.

Evenimentul de închidere a săptămânii va avea loc în data de 17 octombrie, ora 17:00 în galeria de artă a Mall-ului din capitală de la etajul II. Astfel orice vizitator a centrului comercial, va avea ocazia să încerce să scrie o linie de cod sau chiar să învețe informații despre programare.

Agenda evenimentului cuprinde trei workshopuri :

1. Un workshop este organizat de compania YOPESO, alături de voluntarii și copii participanți la proiectul CoderDojo Chișinău. Ei vor demonstra vizitatorilor Mall-ului că și copii sunt capabili să programeze folosindu-se de aplicația Scratch, program care oferă posibilitatea de creare a unor jocuri și animații.

2. Simultan, TEKEDU în colaborare cu Drupal vor organiza un workshop destinat programării web.

3. Starlab invită la acest eveniment toate femeile pasionate de programare. Workshopul lor va implica femeile interesate în baze de date și programare.

Invitatul special este Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, care încurajează proiectele IT de la noi în țară.

Evenimentul este susținut de către Starnet, compania care ne oferă un suport considerabil în realizarea inițiativei.
Săptămâna Programării are loc în premieră în Republica Moldova și are ca scop crearea unui context potrivit pentru apropierea oamenilor de tehnologiile informaționale. Sunt invitați toti doritorii de a participa la eveniment și reprezentanții mass-media.