Vladimir Putin are permis de conducere moldovenesc

Un permis de conducere fals descoperit de Centrul anticoruptie din Republica Moldova era inscriptionat cu datele de identificare ale premierului rus, Vladimir Putin.

Grupul de falsificatori descoperit de autoritatile moldovene fabrica, la comanda, orice fel de act sau document fals, folosind tehnologie de ultima generatie. “Proba” a fost facuta in fata ofiterilor sub acoperire, falsificatorii reusind sa fabrice un pasaport romanesc in mai putin de 20 de minute .

Cei cinci tineri care se ocupau de afacere incasau sume intre 100 de euro , pentru un permis de conducere, si cateva mii de euro , pentru un pasaport strain. In “lista de produse” a falsificatorilor se regasesc si acte de identitate romanesti, spaniole sau italiene.

Schema după care lucrau cei cinci tineri era simplă: trei dintre ei (intermediari) găseau clienţii, iar doi se ocupau nemijlocit de fabricarea falsurilor. Ca să fie credibili, intermediarii le spuneau solicitanţilor că au influenţă asupra unor funcţionari de la Ministerul Tehnologiei şi Comunicaţiei şi că îi pot determina să facă rost de actele necesare pentru diferite sume de bani.

Printre actele realizate de acestia a fost gasit si un permis de conducere moldovenesc, pe numele lui Vladimir Putin, despre care cel care l-a confectionat a declarat ca intentiona sa il ofere cadou unui prieten.