Visul bărbaților: proaste la ei în paturi

sex

Bărbații nu sunt interesați de inteligență? Serios? Atunci ce fac ei tête-à-tête cu doamnele sale? Ore în șir sex plin de pasiune?

– E frumos –  îi spun eu prietenei mele, care îmi arată poza iubitului său.

– Doar că e idiot, prost recunoaște ea. Înțelegi, nu-l pot aduce în compania noastră. Va spune ceva iar mie îmi va fi rușine. Însă în sex e bun. Mai rabd un pic – doar nu trebuie să mor de la absineță.

Femeilor le este neplăcut și rușine când iubitul lor este prost.

Femeile se plictisesc. Nu-ți poți închipui cum e să vii acasă când acolo stă ceva excelent de frumos, privește serial și îți spune că sirene există pentru că așa e scris pe Internet.

Nu-ți poți permite să procedezi atît de dur cu prietenii tăi – să aduci în companie pe cineva care nu știe cine e Stephen Hawking.

Bărbații însă pot. Eii își pot permite să se întîlnească cu domnișoare care probabil au citit în toata viața lor doar instrucțiuni despre cum să aibă grijă de cașmir și le tîrăsc după ei prin viață. Aceste domnișoare apoi vreau să fie prieteni cu intelectuali, doar oamenii inteligenți și deștepți le plac tuturor.

Ele se agață de toți și încep fel de fel de conversații “feminine” . Ele se bazează pe faptul că odată ce ești, de asemenea o femeie, atunci cu tine va fi mai ușor. Tu însă dorești să vorbești cu prietenii despre festival de film, și nu că rochia, care costa 180 de euro, acum costă 90 – și că trebuie urgentsă fugi și să profiți de profitat de această reducere.

Tu nicidecum nu poți înțelege: de ce?

Ai un prieten foarte deștept, bine educat și extrem de talentat. Cu el este foarte interesant: e un om de exceleță ce poate povesti foarte intrigant și atrăgător despre orice lucru.

Iar prietena lui nu poate lega două cuvinte. Ea fie joaca rolul unui ursuleț prietenos, fie se alintă. Cînd deschide gura pentru a-și expune părerea este însă o rușine totală și toți devin palizi din cauza stîngeniei.

Prietenul tău își dă seama că iubita sa dă naștere unor prostii feerice, însă în continuare o privește cu umilință.

În jurul său el are o mulțime de domnișoare frumoase și deștepte. Dar nu, el a ales-o pe cea lipsită de creier și se bucură de acest fapt, iar noi din plin sperăm că ea se va molipsi de gripă și nu va veni la următoarea petrecere.

Cu ea poți vorbi! – iată cu așa uimire și încîntare sinceră care chiar irită spune un alt prieten despre noua sa pereche.

” Doamne! – mă gîndesc eu. Și cum ai trăit tu înainte?„

Întradevăr, ce fac eii cu ore în șir cu femeile sale? Sex plin de pasiune ore în șir? Nu cred. În așa caz eii nu ar încerca să se suie pe tot ce e viu.

– Tu chiar crezi că bărbații sunt interesați de intelect?! – exclamă una din eroinele dintr-un roman de Agatha Christie.

Recitesc detective și mă înfricoșez.

Barbații nu sunt interesați de intelect? Serios? Dar e un păcat!

Asta înseamnă că un bărbat nu se atîrnă față de o femeie ca de o persoană. El o vede ca pe carne. Are niște nevoi ciudate – are nevoie doar de un corp. Știu o mulțime de bărbați care, după divorț, se căsătoresc cu fete așa de nevinovate intelectual, încât e greu să crezi în astfel de virginitate mentală.

Se pare că bărbații vor ceva ușor. Ei doresc să aibă ceva ce poate fi ușor controlat. Ei doresc să stea pe canapea, să privească Televizorul și să strige pe tot apartamentu: “Ana-a-a-a-a! Ana-a-a-a-a! “Ana sare din baie, fuge prin tot apartamentu, iar el îi spune: “schimbă te rog canalul, că am pierdut telecomanda.”

La bărbați, se pare,  idee de soție este încă de modă veche . Soția trebuie să fie frumoasă și folositoare. Să trăiască pentru interesele lui.

Atît!

Știți, nu e plăcut să privești astfel de perechi în dezvoltare. Anii trec, frumusețea (relativ) nu aduce atît de multă fericie, iar diferența este în creștere. Tu stai cu ei într-un restaurant și le urmărești cearta. Bărbatul nu mai este constrâns și latră la femeie, atunci cînd ea naște o altă prostie. Desigur, ea este jignită, dar nu se supără. Sau, invers, îi răspunde – iar apoi tu te simți într-adevăr incomod.

La urma urmei, fetele care nu nimeresc în cercul lor tot nu sunt fericite. Ele nu găsesc un limbaj comun cu prietenii bărbatului său. Aici ele sunt străine. Prietenele sale nu-i plac iubitului, iar prin urmare el le ignoră. Adică el spune: pe tine eu te rabd, însă pe aceste găini mai bine le ardem.

Tuturor le este greu!

Și e amuzant faptul că toată această tragedie a fost inventată doar pentru ca oamenii să-și amintească de ”vremurile bune”, cînd o femeie devenea proprietatea soțului și trebuia să-l respecte și să-l adore implicit, să adore în durerea și sărăciea, alcoolismul și tirania de acasă. E o fantezie masculină ciudată, de a avea putere nelimitată asupra unei femei, care pare să altereze stima bărbatului față de sine.

Eu înțeleg că fiecare are propriile dificultăți, crize și alte chestii. Dar haideți să încheiem un acord: lăsați aceste complexe să nu iasă după. Doriți să comunicați cu cineva extrem de îngust la minte – faceți-o acasă.

Timpurile în care societatea credea că o femeie este doar un decor de masă au trecut. Acum să fii proastă doar din cauza că ești femeie este indecent.

Yupi!

Hai să fim prieteni

Cu fiecare like noi devenim mai buni

Abonează-te!

Lasă-ne adresa ta de e-mail, iar noi vom avea grijă să primești cele mai bune articole de pe Yupi.md