Viaţa la minus 50 grade Celsius.Satul cu cele mai mici temperaturi: maşinile merg încontinuu, iar şcolile se închid la -52 de grade (Video)

yakutsk

Oymyakon este o mică localitate din nord-estul Republicii ruse Yakutia. Cu o temperatură medie de minus 50 de grade Celsius în luna ianuarie, nu este de mirare că Oymyakon este cunoscut drept cel mai friguros punct locuit de pe planetă.

Cunoscut sub numele de „Polul Frigului”, cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Oymyakon a fost de minut 71,2 grade Celsius, scrie Daily Mail.

IMG_5008

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin „Apa care nu îngheaţă”, deşi chiar şi atunci când arunci apă fierbinte, aceasta îngheaţă în aer.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel, deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

În sat nu se poate cultiva nimic, astfel că locuitorii se hrănesc cu carne de ren şi cal. În oraş există un singur magazin şi o şcoală, care nu se închide decât atunci când temperatura scade sub minus 52 de grade Celsius.

photostop

Localitatea este la doar două zile de mers cu maşina de capitala regională, Yakutsk. Dar problemele zilnice cuprind imposibilitatea de a folosi telefoane mobile, care deşi ar avea semnal, nu ar funcţiona la asemenea temperaturi. De asemenea, mulţi localnici îşi lasă maşinile pornite toată ziua pentru ca acestea să nu se oprească, pixurile nu funcţionează, bateriile pierd putere, iar paharele îngheaţă.

Satul este situat la 750 de metri deasupra nivelului mării, astfel că durata unei zile poate varia de la trei ore în decembrie la 21 de ore pe timpul verii.

      Articole recomandate