Un videoclip cu doi fraţi le-a adus părinţilor lor o sumă cu şase cifre

Platforma video YouTube le oferă celor ale căror postări se transformă în viral zeci de mii de dolari, din reclamele afişate în dreptul clipului, relatează The Daily Mail. Printre cei care au obţinut sume importante de bani datorită unor filmuleţe vizionate de milioane de internauţi se află şi familia lui Charlie, celebrul sugar care îl muşcă de deget pe fratele său şi a cărui înregistrare a fost urmărită de peste 380 de milioane de ori.

Sute de americani câştigă sume de ordinul sutelor de mii de dolari dacă reuşesc să posteze un video care prinde. Howard Davies-Carr, tatăl lui Charlie, spune că a câştigat până acum în jur de 150.000 de dolari din filmuleţele pe care le-a încărcat pe YouTube. Celebrul “Charlie bit my finger – again” (Charlie m-a muşcat de deget, din nou) a fost publicat în 2007 şi, la scurt timp, a devenit viral. Charlie, un sugar în vârstă de un an, a ajuns vedetă după ce l-a muşcat de deget, în repetate rânduri, pe fratele său Harry, în vârstă de trei ani. Amuzat, Charlie chicoteşte şi se amuză de reacţia lui Harry, vădit deranjat de gestul frăţiorului mai mic.

“De când au venit pe lume băieţii, i-am filmat în mod constant, însă Charlie bit my finger – again a fost primul video pe care l-am postat pe internet. Am vrut să împărtăşesc momentul cu bunicul celor doi din Colorado”, îşi aminteşte Davies-Carr.

YouTube urmăreşte, cu ajutorul unui algoritm special, evoluţia înregistrărilor postate şi dacă una dintre ele devine viral, firma îl contactează pe cel care a încărcat-o pentru a-i propune plasarea unor reclame în dreptul înregistrării. Veniturile din publicitate sunt împărţite între companie şi utilizator.

Astfel de parteneriate au motivat milioane de familii din jurul lumii să-şi încerce norocul şi să spere că video-urile lor vor ajunge viral. Un alt exemplu în acest sens este înregistrarea pe care a realizat-o Marcus McArthur, în care fiul său în vârstă de opt luni râde cu poftă în timp ce tatăl rupe o hârtie. Până acum, viralul a strâns 29 de milioane de vizualizări.

Katie Clem, mama fetiţei de şase ani care izbucneşte în plâns de fericire că va merge la Disneyland, a strâns cinci milioane de vizualizări în numai trei săptămâni. Clem spune că până acum, înregistrarea i-a adus 4.700 de dolari. De asemenea, Disney i-a oferit o sumă secretă de bani pentru a putea folosi înregistrarea într-o reclamă.