TOP-20 declaraţii „celebre” ale lui Vladimir Voronin

voroninPoliticienii din Republica Moldova deseori fac declaraţii care ne lasă cu gura căscată. Unele dintre aceste „perle” ajung parte a „folclorului politic autohton”, cei care urmăresc procesele politice invocîndu-le cu diferite ocazii şi în diferite contexte. TRIBUNA a decis să publice o serie de declaraţii “celebre” ale lui Vladimir Voronin, liderul PCRM, care este un „campion” incontestabil la acest capitol.      

1)    „Pentru orice moldovean, vinul şi viţa de vie simbolizează viaţa”.

2)    „Astăzi regulile la bal le stabilesc clovnii, prostituatele, vampirii, ucigaşii, hoţii, violatorii – toţi julicii. Dar nimic nu este veşnic. Noi le vom pune pe toate la locurile lor”.

3)    „Am făcut cunoştinţă cu prezentatoarea „Ştirilor PRO-TV” şi pentru mine ca bărbat este o mare bucurie”.

4)    „Alegerile vor arăta cine şi de la cine suge”.

5)    „Mie nu îmi place deloc acest castravete cu denumirea de TVA. În anul 2003, am colectat 600 mil. de lei, dar am restituit 1 mlrd. pentru TVA. Iată ce castravete iese”.

6)    „Nepotul Vitaliei Pavlicenco, John Onoje, este o ruşine pentru noi, moldovenii. Şi nu este o problemă culoarea pielei lui, ci faptul că e folosit”.

7)    „AIE a adoptat şi Legea antidiscriminare pentru că pederaştii şi lesbienele sînt „forţa care mişcă societatea”. Căci cum se poate dezvolta ţara fără albaştri şi roz?”.

8 )    „Să fii constructiv cu Filat, Lupu, Ghimpu, înseamnă să te vinzi”.

9)    „Noi avem multe probleme, dar nu e bine să vorbim despre ele înaintea nopţii”.

10)   „Alegerile sînt o tocmeală între alegători şi partide. Cine va promite mai mult. În timpul campaniei electorale are loc un tender fără răspundere”.

11)    „Poate cineva să-l bage pe Roşca în buzunar? Încearcă să-l bagi pe Roşca în buzunar! Este un arici. E un om cu caracter şi cu poziţie. Cum poate fi el băgat în buzunar?”.

12)   „Mihai Ghimpu tot timpul se salută cînd iese în ogradă. El se salută chiar şi cu bustul lui Lenin”.

13)   „Vlad Filat se comportă ca un prim-secretar al Comitetului raional de partid – umblă pe la ferme şi brigăzi”.

14)  „După întrevederea de la Viniţa, Kucima a destituit cîţiva funcţionari. L-am telefonat şi i-am zis: „Bravo, Leonid Danilovici, eşti un mujic krutoi, dă-i încolo pe dracii iştia”.

15)   „Acei care au fost la putere şi s-au ţinut de această ţîţă, nu pot fi fugăriţi nici cu băţul. Pentru că această ţîţă e tare dulce”.

16)    „Cum numai ne-au fost furate mandatele în alegeri, Iurie Ciocan şi-a pus fundaţia la casă: trei etaje de asupra pămîntului şi unul dedesubt. Cum altfel moldoveanul să-şi facă casă fără subsol? Unde să ţină vinul şi murăturile?”.

17)    „Partidul lui Urechean se numeşte partidul celor care nu pot încheia nasturele de sus la cămaşă. De aceea îşi fac griji că vor îngheţa şi vor slăbi în afara Parlamentului. Iar noi vom face aşa ca ei să nu ajungă în Parlament pînă atunci cînd vor putea încheia toţi nasturii la cămaşă”.

18)    „Ne inspiră respect faptul că Guvernul, pentru prima dată în ultimii ani, a ridicat capul de la treuca cu credite străine şi s-a apucat să caute propriile posibilităţi”.

19)  „Trebuie să ne lepădăm de toate „ismele” pe care poporul nostru nu le acceptă pe stomacul gol”.

20)  „În Moldova au fost create 10 cnezate feudale, care sînt bune doar pentru a-i hrăni pe feudalii locali”.