Top 10 cele mai ciudate mancaruri din lume

Vrei o experienta extrema? Sa te rasfeti cu ceva „delicios”? Dupa o incursiune prin traditionalele si delicioasele specialitati, adunate de prin lume, a venit timpul sa iti dezvalui cealalta parte a culturii unor tari, reflectata in mancare. Va fi o calatorie „fascinanta”, doar tine-te bine!
1. Creier de maimuta (China)
China este renumita pentru specialitatile sale ciudate, si, chiar daca unele sunt considerate delicatese, peste tot in lume, stim ca are si o parte intunecata. Creierul de maimuta este o specialitate controversata, deseori atribuita chinezilor, desi este prezenta si in anumite tari. Practica degustarii creierului de maimuta a condus la o vanatoare exagerata in Indonezia, in special datorita unei credinte nefondate, in care, creierul de maimuta putea vindeca impotenta. Se presupune ca, in unele bucatarii chinezesti imperiale, creierul de maimuta a jucat rolul de ingredient principal in unele preparate. Fostul valet al Printesei Diana, Paul Burrell, sustine faptul ca ar fi fost servit, pe frunze de banana, cu creier de maimuta si nuca de cocos, pe durata unei vizite.
2. Branza cu larve (Sardinia)
Daca vrei sa experimentezi mai multe ciudatenii gastronomice, atunci Sardinia, din Italia, este locul unde pasiunea italiana pentru branza s-a transformat intr-o adevarata aventura pentru stomac. O ciudata, dar faimoasa delicatesa este branza putrezita, sau Casu Marzu, in dialectele sardiniene. Dar oare ce o fi atat de ciudat? Ei bine, pe langa laptele si branza de oaie, ingredientul principal este compus din….larvele vii, ce se imbiba cu grasime din branza, unele persoane considerandu-le destul de somptuoase. Si, dupa cum stiu eu, se spune ca acestea ar imbunatati gustul branzei. Eu, personal, as experimenta aceasta ciudatenie, macar din pura curiozitate.

 

 

3. Pupe prajite din viermi de matase (Coreea de Sud)
Daca China are parte de propria ciudatenie, Coreea ar putea cu usurinta sa ocupe unul din locurile fruntase, la o bucatarie ciudata. Cea mai populara gustare este beandegi. Principalul ingredient? Pupe prajite din viermi de matase. Sunt fierte si asezonate, fiind servite, de asemenea, si pe strazi, asa ca, fii atent cand comanzi alune prajite si bere. Nu se stie niciodata…Si, ca un plus, viermii de matase au fost propusi spre cultivare, de catre astronauti, drept aliment in spatiu, in misiunile de lunga durata. Ca sa nu mai vorbim de ciudatenii…

4. Furnici vii ( America de Sud)
O alta mancare bizara se poate gasi in America de Sud, in special in junglele din Colombia si Ecuador, unde diferite specii de furnici intrunesc calitatile pentru o gustare buna. Localnicii le savureaza direct de pe trunchiul copacilor, iar procesul este la fel de laborios precum savurarea semintelor de floarea soarelui. Siretlicul este sa le mesteci inainte sa te intepe. Iar bizarul continua, avand in vedere ca furnicile si ouale sunt consumate si in alte parti ale lumii. Spre exemplu, in Mexic, ouale de furnica sunt ingredientul de baza la escamoles. Mult noroc la vizitarea Mexicului, doar sa citesti meniul mai intai….

 

5. Gandaci prajiti (Thailanda)
Daca crezi ca a fost suficient, verifica-ti din nou stomacul, pentru ca urmeaza ceva total „delicios”. tailandezii sunt renumiti pentru cultura si delicatesele lor, dar, de asemenea, acestia considera un deliciu ceea ce majoritatea oamenilor ar zdrobi….Gandacul….prajit, cea mai urata nevertebrata a devenit o gustare savuroasa. Asta ar fi o aventura de neuitat….

6. Clatite cu muste (Malawi)
Daca ti-au incercat nervii, daca te-au sicanat pana la limite, acum poti obtine mult dorita razbunare pe una dintre cele mai iritante dintre insecte, musca. Iar locul perfect este in Malawi, unde mustele sunt numeroase. In aceasta parte a Africii, mustele sunt prinse intr-o plasa, zdrobite intr-o tigaie si apoi prajite ca o clatita, pe…..orice suprafata de metal disponibila, multumita atotputernicului soare.
7. Pestele balon Fugu (Japonia)
Japonia…lumea gheiselor, florilor de cires, sushi, si….pestele balon Fugu, cel mai toxic peste. Exista putini bucatari profesionisti ce stapanesc arta prepararii unui peste Fugu, fara a pune in pericol viata oamenilor. Prepararea pestelui in restaurante este strict supervizata de lege, atat in Japonia, cat si in mai multe tari, numai bucatarii calificati printr-o instructie riguroasa avand permisiunea de a-l pregati. Cea mai populara specialitate din Japonia este fugu sashimi, cunoscuta de asemenea si sub denumirea de fugu sashi sau tessa, si este servita in foi subtiri, decorand platourile in forma de crizantema, un simbol al mortii in cultura japoneza. Unii bucatari iti pot oferi experienta extrema, lasand o urma de toxina, ce iti armoteste buzele, fiind in acelasi timp un preparat sigur. Ei bine, asta este un risc pe care eu mi l-as asuma…..
8. Testicule de taur (Spania)
Se pare ca in Spania exista mai multe metode de a-ti demonstra barbatia. Precum faimosul cult masculin isi are radacinile in cultura Latino Macho, Spania a pastrat o anumita fascinatie pentru „el hombre”. Astfel, una din modalitatile de demonstrare a calitatii de „macho” este lupta pana la moarte cu un taur, sau, daca nu iti plac scenele insangerate, te poti aventura in experientele culinare, si poti savura testicule de taur….Se spune ca acestea ar avea un efect imbunatatit, in comparatie cu Viagra…Daca vrei sa te asiguri de realitatea acestui fapt….nu-ti ramane decat sa incerci…..

9. Budinca neagra ( Anglia)
Anglia…minunata Anglie….Aici ne putem desfata cu ceaiul de la ora 5, si, de asemenea, cu budinca neagra. Suna ca un desert intrigant, nu-i asa? Ei bine, ghiceste din nou…Budinca neagra este un salam special, cu sange, umplut pana la grosimea potrivita, pentru a se inchega cand este racit. Cunoscut si sub denumirea de salam cu sange, a fost certificat intaia oara in 1868, aparent, influentat de Blutwurst-ul german. Principalul ingredient este sangele de porc sau vita, iar umplutura tipica include carne, grasime, cartof dulce, ceapa, castane si fulgi de ovaz. Presupun ca dupa toate aceste ingrediente nu mai suna asa de rau.
10. Fast Food american
Si, bineinteles, nu puteam uita de fast-food. Responsabil pentru gustul delicios, acesta este responsabil si pentru problemele cu obezitatea, asa ca, in momentele in care te afli fata in fata cu un restaurant fast-food, gandeste de doua ori, poate la acea branza cu larve….macar are proteine…
Deci, dupa un meniu plin de „bunatati”, cred ca este timpul sa impahetez si sa pornesc la drum, nu neaparat in aceste locuri, dar cred ca voi servi o pizza….Doar ce mi-a crescut pofta de mancare….