Top 10 cei mai bogaţi fotbalişti în 2013. Messi, lider şi aici

messiÎn ciuda crizei financiare mondiale, fotbalul rămâne unul din puţinele domenii care pare să nu resimtă recesiunea. Investiţiile în sportul rege sunt la acelaşi nivel, ba chiar în creştere, faţă de acum 5, 10 sau 15 ani, iar fotbaliştii rămân unii dintre cei mai bine plătiţi sportivi din lume. Care sunt, însă, fotbaliştii cu cei mai mulţi bani în conturi? Site-ul richestfootballclubs.com a făcut un Top 10 al celor mai bogaţi fotbalişti din Europa, top adus la zi.

10. Philipp Lahm

Fundaşul lui Bayern şi al naţionalei Germaniei are un salariu de 10 milioane de euro anual şi mai încasează alte 6 milioane de euro pe an din publicitate şi de la sponsori. În ultimii ani a fost unul din cei mai constanţi fotbalişti de top din Europa.

9. Zlatan Ibrahimovic

Cu un salariu anual de 14 milioane de euro, maşina de goluri a lui Paris Saint Germain nu putea lipsi din acest clasament. Surprinzător este doar locul ocupat, toată lumea aşteptându-se să-l vadă cel puţin în Top 3.

8. Yaya Toure

Ivorianul a făcut o afacere în 2010 când a acceptat o mutare de la Barcelona la Manchester City, unde joacă alături de fratele său, Kolo Toure. Yaya câştigă 12 milioane de euro pe an din salariu, la care mai adaugă 2 milioane de euro anual din sponsorizări şi contracte de publicitate.

7. Fernando Torres

“El Nino” şi-a pierdut locul în naţionala Spaniei, dar nu are de ce să se plângă din punct de vedere financiar. Cu un salariu de 12 milioane de euro şi alte 2,5 milioane obţinute din contracte publicitare, Torres şi-a făcut loc în Top 10 al celor mai bogaţi fotbalişti din Europa.
6. Sergio Aguero

Un alt fotbalist din lotul lui Manchester City prezent în top. Kun Aguero are un salariu anual de 12 milioane de euro şi mai încasează 3 milioane din contracte de publicitate.

5. Wayne Rooney

Primul fotbalist al rivalei din Manchester a lui City prezent în top. Atacantul lui United a câştigat anul trecut 18 milioane de euro. Salariul său este în continuă creştere, fiind momentan situat la 12,5 milioane de euro. Restul veniturilor îi vin din publicitate.

4. Samuel Eto’o

Cu 21 de milioane de euro din salariu şi trei milioane de euro din contracte publicitare, camerunezul din lotul ruşilor de la Anji este aproape de podium.

3. David Beckham

La 38 de ani, Beckham este unul din cei mai bine plătiţi sportivi din lume. A jucat în MLS pentru şase ani până în decembrie anul trecut, dar tocmai s-a transferat la PSG. Salariul lui Beckham este surprinzător de mic, în comparaţie cu cele ale altor jucători din listă, 6,5 milioane de euro. Însă principalele sale venituri vin din publicitate: 28 de milioane de euro anual.

2. Cristiano Ronaldo

Parcă blestemat, portughezul se află, în orice clasament, pe locul secund. CR7 câştigă 15 milioane de euro pe sezon din salariul de la Real Madrid, dar mai câştigă de încă două ori pe atâta, 30 de milioane de euro, din sponsorizări şi contracte de publicitate.

1. Lionel Messi

Încet-încet, Leo Messi pune stăpânire pe toate clasamentele şi topurile din fotbal. Tocmai a devenit lider şi în cel al celor mai înstăriţi fotbalişti. Cu 16 milioane de euro salariu la Barcelona şi cu alte circa 32 de milioane din sponsorizări şi contracte publicitare, argentinianul este liderul topului şi e pe cale să devină cel mai mare brand al tuturor timpurilor în fotbal. Iar câştigurile vor fi, probabil, pe măsură.

Sursa: digisport.ro cu referire la richestfootballclubs.com