Tomatina Bunol: Bătaie cu roșii în Spania

În fiecare an, în ultima miercuri a lunii august mai mult de 40.000 de oameni, dornici de distracţie iau la parte Tomatina Bunol, o luptă prietenoasă în care mai mult de 110 de tone de tomate coapte zboară prin aer. 

Locuitorii Valenciei vin şi se bucură de o Fiesta, care este unică în lume. La aproximativ 11 dimineaţă zeci de de camioane încep paradă, încărcate de tomate.

Drumurile, trotuarele, pereţii, şi participanţii prind repede culoarea roşie. După doar o oră vine momentul când “bătăuşii” trebuie să înceteze aruncatul roşiilor.

Cu tone de apă clădirile prind culoarea iniţială şi petele de roşii dispar treptat de pe stradă. Două ore sunt suficiente pentru brigada de curăţenie, cu ajutorul vecinilor, care oferă ajutorul lor că voluntari, să lase străzile din Bunol la fel cum au fost înainte.

O singură oră este alocată aruncării tomatelor, din momentul în care o rachetă anunţă începerea bătăliei, iar o oră mai târziu, când o altă rachetă va fi lansată “lupta” se încheie. Tomatele, care sunt coapte, trebuie să fie strivite în mâini înainte de a fi aruncate.