„Te-am iubit. Liniștește-te.” De ce acei pe care i-am iubit cândva uneori se întorc?

De ce acei pe care i-am iubit cândva, dar de care ne-am despărțit (indiferent de a cui a fost inițiativa sau vina), uneori, se întorc? Acel bărbat care te-a rănit acum un an sau chiar cinci, de la care ai plecat în lacrimi, pe care îl urăști sau pe care l-ai iertat, este imposibil de uitat. Astfel de oameni nu sunt diferiți, dar tu încă porți cicatricile acelei zile. Ți-a spus foarte clar că totul s-a terminat. De ce se întoarce în viața ta? O dată pe luna sau poate o dată la șase luni primești un mesaj de la el, un e-mail sau un telefon. Vrea să cunoască lucruri despre viața ta, să se laude cu succesele lui, să te invite la cinema sau să te trimită dracului încă o dată.

Nu înțeleg. Toată viața mea mă simt confuză. Și eu nu sunt singura care suferă. Ne cunoșteam prea bine, toate lucrurile rele au fost spuse, toate scuzele au fost spuse. Am devenit indiferentă cu mult timp în urmă, dar încă mă doare. Totul este în contradicție: sunt indiferentă, dar încă mă doare.

Nu sună convingător? Ei bine, astea sunt sentimentele mele. Atunci când ne-am îndrăgostit, ne-am deschis inimile – este o cale directă spre o cantitate imensă de informație, pe care devine imposibil să o blochezi. Și oricine, chiar și cei care m-au tratat urât și nu au fost drăguți cu mine, încă au acces la această cale. Și de fiecare dată mă sună ocazional și mă întreabă: „Vrei să mergem la cinema?” Și eu răspund: „ Nu, nu vreau. Vreau să trăiesc cu tine o jumătate de secol, să dau viață unui băiețel care va semăna cu tine și să mor în aceeași zi cu tine. Dar acum nici măcar nu vreau să merg la cinema”. Ei bine, de obicei spun cu voce tare doar primele trei cuvinte, dar amândoi știm că această conversație este despre un singur lucru: el sună să mă întrebe: „M-ai iubit?” și eu răspund: „Da”. Da, dragul meu; da nemernicule. Mereu spun „Da”.

Am devenit indiferentă cu mult timp în urmă, dar încă mă doare. Încă mai tresar de fiecare dată când mă sună. Nu cunosc o cale prin care să-l fac pe acest om să nu mă mai chinuie. Poți fi politicoasă, poți țipa sau poți să nu îi răspunzi deloc la telefon. Dar, în orice caz, el încă mai aude răspunsul la întrebarea: „M-ai iubit?” – „Da”. Doar cei pe care nu i-ai iubit vor reuși să te lase în pace. Mai exact, nici nu le observi apelurile. Prin urmare, concluzia apare inevitabil. Poate ar trebui să-i trimit câte un mesaj o dată în lună?  La urma urmei,  nu m-ar costa mult și aș fi mai împăcată dacă i-aș scrie: „Te-am iubit. Liniștește-te.”

Sursa

      Articole recomandate


Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /var/www/yupi/data/www/yupi.md/wp-includes/wp-db.php on line 1889