T8 – Tarantula-robot care adoră muzica latină (Video)

Există păienjeni care te fac să dai un pas înapoi când îţi ies în cale, dar mai există unii, care în loc să creeze panică, se dovedesc numai buni de încălzit atmosfera la petreceri dansante.

Este vorba despre simpaticul „T8” – un roboţel care aduce întocmai cu o gânganie a cărei prezenţă îi face pe mulţi să-şi ia picioarele la spinare: celebra Tarantulă.

Produs de specialiştii companiei Robugtix, T8 adoră muzica latină şi, departe de a reprezenta un pericol, ştie să se distreze de minune, creând o atmosferă de bunădispoziţie contagioasă, pe ritmuri de salsa.Paianjenul tehnologic dansează ca nimeni altul, picioruşele sale fiind impulsionate de 26 de mini-servomotoare, care-l ajută să se mişte întocmai pasionaţilor de dans.

Dotat cu tehnologie Wi-Fi, pentru a putea fi comandat cu ajutorul unui controller, T8 poate chiar să se sincronizeze cu alţi roboţei similari, într-un dans de grup. Pe cât este însă de haios, pe atât e de costisitor: o astfel de jucărie e accesibilă doar celor cu portofele bine garnisite, costând 2.950 de dolari.

Conştienţi că şansele de comercializare a unei astfel de tarantule petrecăreţe pe vreme de criză sunt destul de reduse, cei de la Robugtix au lansat şi o versiune low-cost, T8X, care se vinde în perioada premergătoare Crăciunului, la un preţ de 499 de dolari.

Spre deosebire de primul model, care a fost realizat cu ajutorul unei imprimate 3D, versiunea low-cost este un produs obţinut pe cale industrială.

Roxana Iorgulescu