Spiritul uman sau despre creatorul care zace-n tine

Creaţia este continuă. Lucrurile sunt într-o permanentă evoluţie şi schimbare. Nimic nu este static, oricât de solide ar părea unele lucruri.

Gândindu-ne la lumea în care trăim, este imperativ să realizăm că multor vieţi le lipseşte cu desăvârşire creativitatea. Viaţa este o experienţă uimitoare, dar cel mai important singulară, care trebuie traită cât mai intens.

Cum este spiritul tău? Încătuşat ori liber?

Ar trebui să ne adresăm încontinuu această întrebare. Ar trebui să ştim cine suntem într-o conversaţie, dacă conducem ori suntem conduşi şi cel mai important, dacă suntem sinceri cu noi înşine.

Majoritatea sunt mulţumiţi cu conformitatea, cu a fi integraţi într-o societate, şi prea puţini sunt cei ce vor să se afirme individual, cei care reprezintă ceva.

Acest lucru se întâmplă din cauza temerii de a nu fi acceptat, sau chiar o teamă de izolare, de a stârni controverse prin unicitate. Mai pe scurt, creativitatea este privită ca un pericol.

Dar oare este adevărat? Chiar există mai puţine probleme pentru sufletul tău, spiritul tău, pentru cei iubiţi și lumea din jur? Care este motivul pentru care ai fost creat? Ai oare vreun scop? Ţi-ai descoperit chemarea?

Oamenii sunt monopolizaţi uşor de către cei aflati în poziţia de a exercita control. Societatea nu încurajează eliberarea sufletului, ci existenţa tuturor după o singură matrice. Nu contează cine exercită acest control, contează să fim matricea propriului suflet.

Am fost creaţi egali – contează cum ne ridicăm.

Nimeni nu este mai bun decât altul. Bineînţeles, realizările sunt cele care separă oamenii în categorii, însă toţi avem aceleaşi capacităţi – toţi suntem capabili de lucruri mari. Nu contează care sunt aceste capacităţi.

Suntem aici pentru a crea, iar mijloacele şi resursele sunt infinite. E nevoie doar de voinţă, curaj și determinare pentru a renunţa la barierele impuse de o societate atât de rigidă care funcţionează după modelul „fii cum sunt eu.”

Trebuie să înțelegem că fiecare posedă creativitate, indiferent de forma pe care o ia aceasta. Problema însă rămâne, deoarece oamenii se mulţumesc cu un seviciu pe care îl urăsc pe motivul că este ceva „folositor” pentru viaţa lor. Dar acest mod de a privi lucrurile este total greşit.

O viaţă nu ar trebui irosită făcând lucruri care nu ne împlinesc, o viaţă ar trebui investită în tot ceea ce ne reprezintă.

Fii diferit prin a fi tu însuţi. Confruntă consecinţele de a fi real. Îţi place să scrii? Îţi face plăcere să cânţi ori să pictezi? Sau poate îţi place să ii uimeşti pe cei din jurul tău cu fel de fel de informaţii de care ei nici nu aveau idee?

Fă-o! Pune teama deoparte, găseşte-ţi chemarea şi urmeaz-o!

Acesta este singurul mod prin care putem contribui la manifestarea soluţiei, și nu la existenţa problemei.

Nu muri cu muzica încă în tine! Ascultă-ţi vocea interioară și găseşte pasiunea care-ţi unge sufletul.

Ascultă-ţi vocea interioară pentru ca sfârşitul vieţii să nu te prindă întrebându-te dacă toată existenţa ta a fost greşită.