Sondaj printre bărbații din Chișinău. Care este lucrul la care ar renunța mai repede: fotbalul sau iubita?

fotbal

Moldovenii sunt tare iubăreți. Își iubesc foarte mult moldovencele, iubitele lor. Dar la fel de mult iubesc și cel mai preferat sport în Moldova: fotbalul. Uneori este foarte dificil ce să aleagă mai mult: o întîlnire romantică sub un clar de lună sau un derby în care joacă echipa favorită.

Pentru a descoperi misteriosul răspuns la întrebare, am făcut un sondaj în Chișinău. Și totuși, la ce ar renunța bărbații moldoveni mai des: la fotbal sau la iubită? Vedeți rezultatul:

1. Iurie, 26 ani, contabil. ”Fotbalul este ceva la care țin foarte mult. Dar nu pot să îl pun în fața iubitei. De obicei ea mă înțelege, deci nu sunt probleme.”

2. Anatol, 22 ani, student. ”Nu am iubită. Deci suta de procente aleg fotbalul. Fotbalul e unul, fete sunt multe.”

3. Serghei, 34 ani, medic. ”Eu le pun pe poziții egale. Eeeh, de cîte ori mă certam cu nevasta cînd vroiam să privesc un meci. Acum e mai simplu, am mai cumpărat un televizor. Și ea privește cuminte telenovela, și eu mă simt bine.”

4. Alexandru, 28 ani, ziarist. ”Sunt un fan prea înrăit pentru a renunța la fotbal. Nu am cum. Să pui pe un cîntar prietenii, berea, golurile, atmosfera plăcută și pe celălalt iubita? Chiar nu știu ce să răspund.”

5. Gheorghe, 18 ani, suporter. ”Am norocul că iubita mea este și ea suporter. Deci la capitolul ăsta nici un stres.”

6. Ștefan, 46 ani, muncitor în construcții. ”Sunt prea bătrîn ca să îmi reproșeze nevasta că de ce privesc un meci și nu o ajut. Mai ales că îl privesc împreună cu nepoții.”

7. Marcel, 39 ani, comentator sportiv. ”Am fost și eu fotbalist. Știu cum este să lipsești de acasă, iubita să sufere că te vezi atît de rar cu ea. De aceea venea la fiecare meci. Cu timpul s-a deprins. De aceea nu am renunțat nici la ea, nici la fotbal.”

8. Eduard, 27 ani, sudor. ”Chiar ieri am privit un meci împreună. Ea mă înțelege că fără cîteva partide pe săptămînă e imposibil. Uneori am renunțat la o plimbare cu ea, alteori la un meci văzut cu prietenii. Trebuie să știi să combini.”

9. Vladimir, 35 ani, businessman. ”Sincer nu sunt obsedat de fotbal, iar ceia ce voi numiți iubită eu o numesc soție. Și cu siguranță o aleg pe ea pentru că ea este mama copiilor mei”

10. Cristian, 20 ani, artist. ‘Fotbal și renunțare? Nu se leagă. Iubită și renunțare? Tot nu se leagă. Dar a fost timp cînd am renunțat la fotbal, mi-am luat iubita și am plecat în călătorie. A fost frumos.”

Așa au răspuns bărbații din Chișinău la greaua întrebare. Mulți dintre ei nu ar renunța în ruptul capului nici la fotbal, nici la iubite. Pentru că, cum spunea și Marcel, ”fotbalul e un fel de iubită și el. Iar iubita altfel decît iubită nu poate fi”.

Vitali Cipileaga

      Articole recomandate