Soacră, soacră, poamă acră – cum să cucerești cel mai dur critic din viața ta

soacra-galagie

Cine nu cunoaște zicătoarea “soacră, soacră, poamă acră”, se poate considera norocos: puține cupluri se pot lăuda că au o relație perfect armonioasă cu mama celuilalt.

Desigur, orice tentativă de a cuceri femeia căreia “i-ai luat copilul”, ar putea fi considerată din start, un fel de mission impossible, dar până la urmă, cu tenacitate și cu o strategie adecvată, se face față oricărei provocări.

Înainte de toate, încearcă să te obișnuiești cu gândul că nu toată lumea te are la inimă, așa cum de altfel, nici tu nu ai la inimă pe toată lumea, dar dacă ții cu adevărat la relația ta, cu cât reușești să-ți cucerești mai mult soacra, cu atât partenerul sau partenera ta te va prețui mai mult.

Asta nu înseamnă să te lași călcat în picioare, ci să fii mereu pregătit pentru a plasa gluma potrivită la locul și la momentul potrivit, astfel încât starea de tensiune să nu apuce să se instaleze între voi.

Simțul umorului dezamorsează orice comportament războinic, numai să atingi coarda sensibilă a celuilalt: unii adoră glumele ceva mai picante, alții pun preț pe subtilități și sensuri figurate – soacrele sunt și ele oameni – până la urmă ceva trebuie să le zmulgă un zâmbet – depistează ce anume și ai câștigat bătălia.

În altă ordine de idei, cu cât petreci mai mult timp alături de cineva, cu atât descoperi mai multe lucruri neplăcute în comportamentul persoanei respective – iată un motiv temeinic pentru a evita cu diplomație, întâlnirile prea dese cu soacra, care are prin definiție rolul de a fi cel mai dur critic din viața ta.

Dacă-și vâră prea mult nasul în relația voastră, nu te enerva – e doar pentru că nutrește convingerea că “puiul mamei” merită să fie fericit, ceea ce, până la urmă, nu e tocmai condamnabil – dă-i de înțeles că e obiectivul vostru comun.

Toate soacrele adoră să iasă la cumpărături: cu nora sau cu ginerele, se va simți apreciată atunci când i se va solicita opinia în legătură cu alegerea anumitor produse – calcă-ți pe inimă și cere-i părerea, cine știe, se poate chiar să ai de învățat ceva nou de la ea – la urma urmei, a făcut mult mai multe cumpărături decât tine.

Dacă vrei să eviți tirul întrebărilor indiscrete, fii tu mai iute de picior: întreab-o cum și-a cunoscut soțul, cum a învățat să gătească, dacă se ducea la dans în tinerețe și cam tot ce-ți mai trece prin minte, legat de vremurile sale de aur – se va lansa în povestire și va uita să te iscodească.

În plus, când ajunge acasă, își va aduce aminte că și-a petrecut timpul liber într-o splendidă companie, alături de o persoană pe care o interesa cu adevărat viața ei.

În fine, dacă observi că nici una din aceste strategii nu da roade, atunci înseamnă că ai de-a face cu o soacră din categoria predator, așadar nu-ți mai rămâne altceva de făcut, decât să te înscri la cursurile de alien, reflectând bine înainte, dacă perechea ta merită totuși un astfel de sacrificiu.

Roxana Iorgulescu