Paper-Fashion: bizarele ţinute din hârtie, create de Jum Nakao (Foto)

În lumea stiliştilor, fantezia nu cunoaşte frontiere finale – cu cât se creează mai mult, cu atât se nasc mai multe idei surpinzătoare, aşa cum este şi cazul colecţiei de ţinute din hârtie, prezentate în cele ce urmează.

Este vorba despre o linie de creaţii semnate Jum Nakao, cuprinzând o serie de articole vestimentare inedite, realizate din coli mari de hârtie, croite şi cusute după o arhitectură croitoricească dificil de imaginat.

Deşi este limpede că ţinutele nu sunt recomandate pe timp de ploaie (presupunând că veţi dori să vă îmbrăcaţi astfel pentru a merge la birou), din punct de vedere al impactului vizual, efectul este asigurat.

Un motiv temeinic pentru ca astfel de propuneri în salsa „paper-fashion”, să fie primite cu braţele deschise, pe scenele celor mai prestigioase evenimente de modă internaţionale.

În ceea ce priveşte designerul, Jum Nakao este un artist brazilian, din São Paulo, ale cărui origini japoneze se reflectă puternic în proiectele artistice pe care le dezvoltă, aşa cum de altfel, se poate observa şi în galeria foto prezentată în continuare:

F

F8

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

Roxana Iorgulescu