“Mr. Bean” în tinerețe. Cum arăta Rowan Atkinson acum 30 ani

Rowan Sebastian Atkinson s-a nascut in data de 6 ianuarie 1955,in regiunea Durham County din nord-estul Angliei.Este un bine-cunoscut comediant şi actor britanic, devenit celebru prin personajul Mr. Bean.

Dupa studiile primare si medii urmate la scoli din zona,a devenit student la Universitatea din Newcastle, specialitatea inginerie in domeniul electric.A urmat un masterat la Oxford, perioada esentiala, nu atat pentru perfectionarea in ale ingineriei, cat pentru inceputul cochetariei cu actoria. A interpretat schechuri pentru Oxford University Dramatic Society si a facut parte din trupa clubului de teatru experimental al faimoasei universitati.
Cariera sa actoriceasca a debutat si s-a dezvoltat in televiziune.La inceput a fost serialul”Not the Nine O’Clock News”,apoi sitcomul medieval “The Black Adder”.Succesul acestuia din urma a determinat realizarea unui sir de continuari,avand ca eroi pe urmasii personajului original.

Actualmente este căsătorit cu Sunetra Sastry, impreuna cu care are doi copii, Benjamin si Lily.

E arhicunoscuta pasiunea actorului pentru masini, colectia sa avnand, incontestabil, capacitatea de a speria cunosacatorii. Cateva exemple: un Aston Martin V8 Zagato, un Morgan Aero Max si, nici mai mult nici mai putin, un McLaren F1.

Rowan Atkinson a aparut in The Tall Guy; Vrajitoarele/ The Witches; Hot Shots-Part Deux; Patru nunti si-o inmormantare/ Four Weddings And A Funeral; The Lion King/ Regele leu (vocea lui Zazu); Bean-The Ultimate Disaster Movie; Maybe Baby; Blackadder Back and Forth; Cursa nebunilor/ Rat Race; Scooby Doo; Johnny English; Pur si simplu dragoste/ Love Actually. Memorabilele lui comedii pentru televiziune includ cateva episoade din seria Blackadder, The Thin Blue Line; multe serii din popularul si foarte comicul Mr. Bean si inepuizabila sa activitate pentru Comic Relief.