Moldova rămâne fără Poliție Rutieră?! 80% din polițiștii testați nu au făcut față la examene

Circa 80% dintre colaboratorii poliției rutiere, care au susținut examenul profesional, l-au picat. A declarat astăzi, 4 octombrie, Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, după susținerea raportului în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.
Potrivit ministrului, din 25 iulie și până în prezent, cel puțin 240 de persoane din MAI au plecat. „Ceea ce trebuie să facem este să avem oameni integri și eficienți. Noi facem regulă într-un sistem, îl construim, respectiv aceasta face parte din acest proces. Unii au fost demiși, alții au înțeles că nu pot face față sistemului. Din cei 80 la sută care au picat, doar jumătate din ei pot da examenul repetat, pentru că sunt o parte care nu pot să corespundă criteriilor din principiu, şi ei pleacă”, a declarant Dorin Recean.

Ministrul de Interne a mai spus că acest fapt se datorează restructurării sistemului din interiorul MAI, care este un proces mai dificil.
Este adevărat faptul că avem proces de atestare și verificare a abilităților profesionale ale angajaților poliției rutiere. Este un proces dificil, care ne-a produs o necorespundere în proporție de 80 – 90 la sută, aceasta înseamnă că cel puțin jumătate din angajații politiei rutiere, vor trebui să mai facă un efort suplimentar, pentru ca să reușească. Avem un program în care 150 de persoane vor fi instruite începând cu 15 octombrie curent”, a mai spus ministrul.
În acest context, şeful ministerului de Interne mai afirmă că pentru a face parte din poliția de patrulare rutieră, aceștia trebuie să corespundă rigorilor, iar în acest sens au fost luați absolvenții de la Academia de poliție „Ștefan cel Mare”.