Moldova constructivă – şantierele răsar ca ciupercile după ploaie

constrctori-moldova

Trăim într-o Moldovă constructivă: în ultima perioadă, în ţara noastră se înregistrează un fenomen de profundă transformare, cu şantiere care răsar ca ciupercile după ploaie.

Statisticile întocmite de specialiştii Asociaţiei „Bursa de Construcţii din Moldova”, sunt cât se poate de grăitoare: în 2013, numărul şantierelor de construcţii a crescut cu aproximativ 50%, relatează IPN.

Dacă vă întrebaţi ce anume se construieşte, răspunsul este simplu: multe şi de toate, îndeosebi graţie suportului financiar acordat de Uniunea Europeană.

Este vorba mai cu seamă de blocuri de locuinţe şi extinderea unor uzine, dar o parte importantă din banii europeni se îndreaptă concomitent şi spre sfera economică liberă, proiecte energetice şi de altă factură.

Numărul de şantiere prezintă o tendinţă crescătoare şi pentru perioada imediat următoare: „Uniunea Europeană rămâne cel mai mare donator al Republicii Moldova, iar estimările arată că anual numărul şantierelor de construcţii din Moldova se va majora cu 20%”, a declarat Alexandru Digolean, directorul asociaţiei, potrivit sursei citate.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate