Iubitorii cinematografului de scurt metraj sînt invitaţi azi la festivalul “Who is Spielberg?”

Proiectul de film creativ şi de scurt metraj „Who is Spilberg?” se încheie astăzi, 14 iunie, cu prezentarea, la Centrul Cultural „Gaudeamus”, a 20 de lucrări realizate timp de 2 luni în cadrul acestui proiect, transmite Info-Prim Neo.

Vasile Mudrenco, managerul organizaţiei obşteşti „Centrul Social Intercultural”, spune că proiectul s-a desfăşurat sub genericul: „Descoperă în sine un regizor” şi are ca scop descoperirea echipelor de tineret producătoare de filme sau reclame video. La proiect au participat 150 de persoane – studenţi, cineaşti profesionişti şi amatori, care s-au împărţit în 25 de echipe.

Producţiile au durata de 3-4 minute fiecare şi pun în evidenţă principii, valori şi moravuri ale societăţii moldoveneşti. De asemenea, se prezintă bunătatea şi răutatea oamenilor. Juriul care va analiza creaţiile este compus din 4 persoane – regizori, operatori şi bloggeri. Vor fi acordate premii pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun operator şi cel mai bun sunet.

Proiectul „Who is Spilberg?” este organizat de către Centrul Cultural „Gaudeamus” în colaborare cu Centrul Social Intercultural din Moldova. Prezentarea lucrărilor începe la ora 18.30, iar intrarea este liberă.