Ea este considerată micuţa Mozart. La 7 ani, a compus prima sonată, cântă la pian şi la vioară (Video)

În timp ce copiii de vârsta ei nu ar avea nici măcar răbdare să asiste la un spectacol de operă, Alma Deutscher, o fetiţă de şapte ani din Marea Britanie, şi-a dat măsura talentului încă de la şase ani, atunci când a compus prima sonată, scrie Daily Mail.

O compozitoare desăvârşită, dar şi violonistă şi pianistă în acelaşi timp, fetiţa a ajuns să fie comparată cu Wolfgang Amadeus Mozart, care a început să compună de la cinci ani. Înregistrările puse de tatăl Almei Deutscher pe You Tube au făcut peste 300.000 de vizualizări, ultima compoziţie cu care fetiţa şi-a încântat fanii fiind opera “The Sweeper of Dreams”.

Muzica vine către mine atunci când sunt relaxată. Mă aşez sau mă întind. Îmi place să mă gândesc la zâne, la prinţese şi la rochii frumoase.” mărturiseşte Alma.

Ea mai spune că inspiraţia pentru ultima compoziţie, “The Sweeper of Dreams“, cu care a participat la un concurs naţional al Operei Engleze, destinat adulţilor, i-a venit în somn. “Mozart a compus această operă, în visul meu, iar atunci când m-am trezit, am interpretat-o.” povesteşte Alma.

Părinţii recunosc că au observat o conexiune între Alma şi muzică, de când fetiţa avea cinci ani. Ea urmează săptămânal lecţii de pian şi violoncel, iar atunci când este acasă, exersează şi compune câte patru sau cinci ore pe zi.

În prezent, fetiţa lucrează la o nouă compoziţie, care i-a fost comandată, după o reprezentaţie susţinută în Italia. “Nu e în stilul primei sonate.” explică ea. “E foarte dramatică. E mai mult Tchaikovsky decât Mozart.” spune Alma.

Nu mă interesează dacă sunt celebră sau nu, vreau doar să fiu bună. Urmăresc şi alţi compozitori, dar nu încerc să devin exact ca Mozart. Îmi place, dar voi fi ca Alma, nu ca Mozart.” spune micul compozitor.