Deveniți mentori CoderDojo – proiectul de programare pentru copii

coder

Pentru dezvoltarea abilităților oratorice necesare unei eventuale creșteri în carieră și pentru a susține copiii doritori să se inițieze în domeniul tehnologiilor informaționale, puteți participa drept mentori în cadrul proiectului săptămânal CoderDojo Chișinău.

Completează pînă pe data de 10 aprilie formularul de aplicare și devino parte dintr-o mișcare globală.

Cu ajutorul predării într-un mod interactiv și interesant, în primul rând, contribuiți la dezvoltarea pozitivă a următoarei generații, ajutați participanții să devină mai responsabili și să se adapteze mai ușor la situații și domenii noi. De asemenea, luați parte direct la dezvoltarea noilor talente șii setați standarde înalte pentru viitorii specialiști.

Copiii sunt împărțiți pe grupe în funcție de vârstă și de aptitudini. Cei mici (7-12 ani) au început să descopere programarea cu ajutorul programului Scratch, pentru ca, mai apoi, avansând, să treacă la HTML și CSS. Cei mari (13-18 ani) la moment învață bazele de date și PHP, iar odată ce vor progresa vor studia ceva mai complex.

Astfel, ei descoperă mai multe specializări și își pot alege sub-domeniul din IT în care ar prefera să activeze pe viitor. Pe lîngă cunoștințele care le obțin din domeniul programării, ei interacționează și își fac prieteni noi într-o atmosferă prietenoasă și veselă.

Participarea la program este gratuită datorită implicării voluntare a mentorilor si organizatorilor, iar echipamentul și salile de lucru sunt oferite de filiala din Chișinău a companiei germane de software development, YOPESO.

CoderDojo este o inițiativă globală non-profit care a demarat în 2001 în Irlanda și are drept scop crearea contextului esențial pentru a învăța copiii să programeze prin intermediul workshop-urilor, într-o atmosferă degajată, în care mentorii sunt disponibili în orice moment să ofere ajutor participanților. Moldova este a 47-a țară din lume care participă la acest program, prima ediție a proiectului desfășurându-se la data de 7 iunie 2014.

11082611_408469979332412_2598311666201395764_n

Website: coderdojo.md

Formularul de aplicare: APLICĂ

      Articole recomandate


Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /var/www/yupi/data/www/yupi.md/wp-includes/wp-db.php on line 1889