De ce este bine să bei bere

În anotimpul cald, multă lume preferă să se răcorească seara la o terasă, savurând o bere alături de prieteni. Mulți se sperie, însă, de efectele adverse pe care au auzit că le poate provoca acest lichid. Totuși, mai multe studii arată că acesta aduce mai degrabă beneficii decât probleme.

Conform datelor puse la dispoziție de autorii studiilor, berea numără următoarele avantaje:

– nu îngrașă: spre deosebire de alte băuturi, care îngrașă destul de mult, berea cu alcool are 43 calorii la 100 ml, iar cea fără alcool doar 17 calorii, așa că – nu-ți va afecta silueta;
– rehidratează după efort fizic: berea ajută corpul să își recupereze unele minerale și aminoaicizi care se pierd prin transpirație, dar și vitamina B și antioxidanți. Întrucât 93 % din compoziția berii este reprezentată de apă, aceasta reduce semnificativ senzația de sete;
– reduce riscul pietrelor la rinichi, datorită fapului că are puțin calciu și mult magneziu;
– reduce riscul apariției bolii Parkinson;
– crește nivelul colesterolului „bun”, astfel încât scade riscul dezvoltării diabetului și a bolilor cardiovasculare;
– protejează de bacteria Helicobacter pylori, astfel încât ești mai în siguranță față de ulcerul de stomac și chiar cancer;
– sursă de antioxidanți: malțul și hameiul ajută organismul să absoarbă mai bine antioxidanții;
– sursă de siliciu: apa și orzul conțin siliciu, bun pentru sănătatea oaselor și un ajutor în prevenirea bolii Alzheimer;
– sursă de vitamina B12, care este esențială pentru sănătatea sistemului nervos;
– sursă de fibre: două pahare de bere conțin 10 % din doza zilnică recomandată de fibre solubile.