Cum se pot transforma filele uzate ale unei cărți, în 5000 de euro (Foto)

Cine n-are carte, n-are parte – spune un proverb din bătrâni, dar există unii care până și din filele uzate ale unei cărți, reușesc să facă bani – și nu puțini, ci mii și mii de euro.

Aceasta este o ispravă semnată Su Blackwell, o artistă britanică, a cărei pasiune pentru cărțile uzate are o finalitate cu adevărat surprinzătoare: după luni în șir de muncă, volumele se transformă miraculos, în sculpturi inedite.

Paginile desprinse din cărți sunt decupate, pliate și îmbinate, astfel încât să dea viață unor veritabile opere de artă, pentru care colecționarii împătimiți, sunt dispuși să cheltuiască sume exorbitante.

0_1025LondonSB17

Privind câteva din creațiile acestei artiste originale, înțelegem de ce.

Fiecare aranjament necesită multă muncă, de o meticulozitate deosebită, în care se împletește dragostea pentru acest proces aparte, de transformare a unei cărți, într-o poveste care să nu știrbească nici măcar un strop din valoarea inițială a volumului, ci să constituie un fel de fază ulterioară a existenței sale, în care, personajele par să prindă viață.

Sculpturile lui Su se bucură de mult succes în rândurile amatorilor de artă modernă, astfel încât, unele din lucrările sale s-au vândut și pentru sume ce depășesc 5.000 de euro.

Adorable-fairytale-castle-and-forest-sculpture-by-Su-Blackwell-in-stories-from-the-Enchanted-Forest-at-Anthropologie-for-sale-at-£5500

Fun-sculpture-of-the-princess-in-the-bath-and-the-frog-By-su-Blackwell-from-The-Fairytale-Forest

Libelle_48C

Details-from-the-book-sculptures-displayed-at-Anthropologie-by-Su-Blackwell

bg-colour

su_blackwell_8

su blackwell the magnolia tree the story three 2006 manchester art gallery the first cut hello my name is charlotte uk lifestyle blog

Enchanted Forest 4

DSCN1380

dscn2961

jan-2013-955

Roxana Iorgulescu