Cele mai îndrăznețe ipoteze despre sfârșitul lumii: În următorii ani ne așteaptă 8 apocalipse

ApocalipsaSfîrșitul lumii din 21 decembrie conform calendarului Mayaş aşa şi nu a avut loc. Pe net, însă, bîntuie programul apocalipselor pentru fiecare an pînă în anul 2020. 

Sfîrșitul lumii de la începutul acestui secol a devenit un trend popular. Pentru anul 2012 era planificat cel mai aşteptat sfîrşit al lumii. Pe timpul celui de-al cincea Soare, atunci cînd Sistemul Solar se va situa cu o anume parte faţă de axa galactică, trebuia să se fi dereglat toate ciclurile cosmice, să se fi schimbat polii. A fost, la fel, aşteptată parada planetelor și îndeplinirea predicțiilor apocaliptice conform calendarului Maya, scrie noi.md .Cataclismul, însă, nu a avut loc. Nu a fost nici parada planetelor, nici polii Pămîntului nu s-au schimbat, nici explozii extrem de puternice pe Soare nu au avut loc, nici coliziunea cu Nibiru, nici erupţii ale supervulcanilor nu s-au produs. Cu toate acestea, pe net bîntuie programul următoarelor sfîrşituri ale lumii pînă în anul 2020. Acest program este publicat de ziarul “Vzglead”:

2013‒ pentru anul 2013 cercetătorii amatori programează Ragnarok (Ziua Judecăţii sau Ispăşirii), conform mitologiei scandinave ‒ ultima bătălie dintre zei și monștri, în timpul căreia va pieri lumea actuală. Conform profeției, în ziua Ragnarok-ului un lup monstruos Fenrir va înghiți soarele şi va arunca lumea în beznă. Apoi marea va ieşi din albia sa, iar din adîncurile ei, va apărea şarpele mondial Jormungand, care împreună cu Gigantul de Foc Surut şi Împărăteasa Lumii de Dincolo Heli, dar şi cu Zeul perfid Loki, toate aceste personaje vor lupta cu Zeul Suprem Odin. Iar în timpul acestei lupte Surt va arde complet lumea existentă.

2014– la Sistemul solar va ajunge un nor de praf cosmic, care va mătura totul în calea sa.


2015‒ Sfîrşitul ciclului de 9576 de ani, ce duce la moartea a civilizației. Această teorie cu aproximativ 20 de ani în urmă, a fost emisă de către istoricul ucrainean Nicolae Cimîhov. În opinia sa, coliziunile naturale și sociale de pe Pământ sînt cauzate de fenomene cosmice, în special, de crizele provocate de aranjarea corespunzătoare a planetelor sistemului solar în anumite perioade de timp. Astfel de situaţii apar la fiecare 1596 ani ‒ acesta fiind ciclul de bază. Iar șase cicluri de acest fel constituie exact 9576 ani, care se vor încheia în anul 2015.

2016‒ James Hansen, cercetătorul stării climatice a Pămîntului şi şeful Institutul Studiilor Spațiale Goddard, consideră că, dacă nu vor fi luate sub control emisiile de gaze cu efect de seră, procesul de distrugere completă a ghețarului Groenlanda va fi ireversibil și deja în anul al 16-lea, cea mai mare parte a uscatului va fi inundată.

2017‒ sfîrșitul lumii conform teoriei catastrofelor ierarhice. Dacă e să vorbim pe scurt, fiecare catastrofă ierarhică nouă are loc mai rapid decît cea anterioară, conform timpului în proporție de 3 la 1. Autorul a asociat prima catastrofă ierarhică cu epoca lui Petru I, care a venit după șapte sute de ani de la încreştinarea Rusiei. Următoarea etapă a “degradării” – de la epoca lui Petru cel Mare pînă la Revoluție și Războiul Civil a durat aproximativ 230 de ani. Perioada sovietică ‒ 75 de ani. Ca, în sfârșit, cea de-a patra etapă, care finalizează istoria societății ruse cu durata de 25 de ani să se finalizeze în anul 2017, Sfîrșitul Rusiei constituind şi sfîrșitul lumii.

2018‒ războiul nuclear prezis de Nostradamus.

2019‒ coliziunea cu asteroidul 2002 NT7. Deși oamenii de știință susțin, că o apropierea strînsă cu el este posibilă mai tîrziu, în anul 2029, iar apoi în anul 2036, cînd asteroidul va zbura de 10 ori mai aproape de Pământ, decît se află Luna faţă de noi.

2020 ‒ Isaac Newton, bazîndu-se pe previziunile Sf. Ioan Bogoslov, a calculat că sfîrșitul lumii va avea loc anume în acest an. Dar ceva concret despre anul 2020, încă nu se ştie.