Ce s-ar întampla dacă Pământul ar fi lovit de un asteroid uriaș (Video)

Asa ceva nu se va intampla nici azi, nici maine, nici peste un an sau 100 de ani. Cercetatorii afirma ca acest gen de eveniment s-au produs de sase ori de cand exista Terra.


Fie mayasii au gresit anticipand sfarsitul lumii, fie noi, oamenii de azi, am interpretat gresit datele cuprinde in calendarul maya. Oricum, Apocalipsa nu a avut  loc la 21 decembrie. Dar ce s-ar fi intamplat daca…. Televiziunea japoneza NKH si Film Board of Canada au vrut sa vada ce s-ar intampla daca Pamantul ar fi lovit de un asteroid urias. Si au creat o simulare a efectelor pe care le-ar putea produce o astfel de coliziune, scrie incontmagazine.

Rezultatul este terifiant : energia eliberata de impact ar evapora oceanele ! Crusta terestra ar fi, la randul ei, distrusa. «Orice forma de viata ar fi, pur si simplu,spulberata », afirma expertii. In momentul coliziunii cu suprafata Pamentului, s-ar forma un crater de …. 4.000 de kilometri. Dar cel mai grav ar fi faptul ca, intrand in atmosfera, asteroidul ar avea o temperatura cuprinsa intre « 4.000 si 6.000 de grade Celsius, adica tot atat de incins precum Soarele ! », explica doctorul Petere Schultz de la Universitatea Brown. Ceea ce inseamna ca Terra ar fi invaluita, in decurs de numai o zi, de o mare de foc!