Cât de veche este berea și alte lucruri interesante despre alcool

bereAmaruie, spumoasa, rece, blonda sau bruna, berea este o bautura care a depasit demult orice granite prin darul ei de a aduce prietenii impreuna.

Se pare ca prima forma de bere vine de la painea care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de fermentare, acum circa 6000 de ani. De asemenea, arheologii au descoperit prima fabrică de bere în Cipru și are o vechime de 3500 de ani. Chiar dacă ea era primitivă, cercetătorii susțin că berea a jucat un rol important în menținerea și consolidarea relațiilor dintre oameni.

Consumul de bere îi făcea pe oameni mai prietenoși și îi unea pentru diferite scopuri. Cel puțin această este teoria de la care oamenii de știință au concluzionat că alcoolul a jucat un rol important în dezvoltarea diferitelor culturi. Această concluzie explică oarecum faptul că pâinea a apărut mult mai târziu în istoria omenirii.

beer
Germania, patria berii


Cea mai marea realizarea a romanilor in ceea ce priveste berea a fost predarea retetei in nordul Europei, popoarelor germanice. Germanii au creat un mestesug din berarit, transformand berea in bautura lor nationala. Urmand aceeasi pasi ca si anticii summerieni, germanii au reusit totusi sa obtina beri diferite in functie de lemnul butoaielor in care era pus mustul la fermentat.
In Bavaria, langa orasul Culmbach, au fost gasite ulcioare de lut care se presupune ca erau folosite cu 3000 de ani inaintea erei noastre. Apoi, tehnologia de fabricare a berii s-a raspandit treptat in Anglia si Scandinavia, iar, dupa aceea, in toata lumea, datorita expansiunii culturii europene. Gratie acestui fapt, se considera ca patria berii este Germania.

Lucruri interesante despre alcool

 • Solul fermelor de vin din Franţa este considerat aproape sfânt. Muncitorii înainte să intre pe plantație sunt nevoiţi să se curețe pe pantofi de murdărie.
 • Alcoolul este interzis în unele țări, iar în altele consumul de alcool este admis după vârsta de 21 de ani. De exemplu în Missouri, SUA, o persoană sub 21 de ani, dacă deține alcool poate să fie arestată.
 • Mulți oameni cred că alcoolul ridică temperatura corpului, dar de fapt este invers.
 • Cele mai multe dintre fructe conțin cantități mici de alcool. Cu cât consumi mai multe fructe cu atât crește alcoolemia în sânge.
 • Presiunea dintr-o sticlă de șampanie este de 6,3 kg / cm 2 , care este de 3 ori mai mare decât într-o anvelopă mașină. Se crede că într-o sticlă de șampanie sunt 49 milioane bule.
 • Prima bere a fost îmbuteliată într-un borcan pentru vânzare. Acest fapt se petrecea în 1850.
 • Organismul uman produce alcool 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână.
 • Alcoolul nu se găsește doar pe Terra, ci și în spațiu. Această teorie a fost dovedită recent.
 • Femeile se îmbată mai repede decât bărbații din cauza unor enzime care sunt implicate în procesul de prelucrare al alcoolul din organism.
 • Oamenii care beau alcool cu moderație trăiesc mai mult decât cei care nu îl consumă deloc.

   Articole recomandate