Broderii realizate pe coji de ouă. O artă neobișnuită a artistei Elizabeth Klein

Artsita franceză, Elizabeth Klein, este convinsă că o broderie obișnuită este în stare să transforme nu doar o bucată de pînză, ci și un ou de găină. Cu ajutorul acului și al aței ea transformă un astfel de material fragil precum oul de găină în adevărate opere de artă moderne.

1

De mai bine de 10 ani, artista practică această îndeletnicire cu multă răbdare și migală. Cu ajutorul unor panglici subțiri, colorate ea „pictează” pe suprafața oului flori și copaci, păsări și fluturi, chiar și compoziții întregi. Această tehnică de brodare este simplă, dar necesită anumite abilități și experiență, pentru a nu deteriora suprafața fragilă a oului.

2,1 2,2

Înainte să se transforme în „ouă brodate Faberge”, așa cum sunt numite în glumă, ouăle trec prin mai multe etape de pregătire. În primul rînd, artista scoate conținutul lichid din ou suflîndu-l prin găurile făcute cu atenție. Apoi, acoperind suprafața oului golit cu numărul necesar de guri, care reprezintă viitoarea zonă a broderiei, ea întinde prin ele fire de ață, dantele și panglici colorate. La final artista mai decorează compoziția cu flori sau picturi în acril.

31

3,2 3,3

„Poezia pe ou” – așa sunt numite creațiile unice ale talentatei artiste franceze.